Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL
#17
(06-26-2024, 11:39 PM)loccoCZ Napsal(a): Myslím, že za Radu (případně za účastníky poslední valné hromady) je okomentováno dostatečně. Co mne poněkud překvapuje je absence zájmu veřejnosti o debatu - já tu vidím jen od Ondry nahozená témata k diskusi, okomentovaná Mlčochem a Lucínkem za mne natolik dostatečně, že jsem neměl potřebu připisovat další totožnou odpověď.
Zde vidím trochu problém, jak se pozná kdo mlčí protože s někým souhlasí? A s kým? A přikláním se k tomu, že by bylo fajn znát názor více členů rady i dalších řádných členů a veřejnosti (blíže níže :-).

Pokud to tedy shrnu - Ondra nám dal najevo, že on na rozdíl od konkrétně Lucínka a mne má své děti upřímně rád (ano, opravdu se mne to dotklo) a přišel s několika podněty, které se dají rozdělit na dvě skupiny.

K dětské skupině, doufal jsem, že moje poznámka o tom, “že své děti mám ještě upřímně rád a chci s nimi trávit čas” bude brána více s nadhledem a že je z ní poznat, kus humoru, a buďme upřímní, dobře víš, že jsem to napsal jako reakci na to, žes mi jako důvod pro dětské skupiny uvedl, že plno rodičů uvítá možnost si taky jednou zastřílet sami. Nemám jim to za zlé (a upřímně, žádné takové neznám), ale za mě se to dá nechat na dobrovolnosti (aniž by jediná jiná varianta bylo postaršení dětí na dospělé, např. jako v Tachově), dětské mety, případně několik náhradních disciplín (a to když si vezmu klasické problémy, déšť, úraz, alergie atd., když se to stane ve skupině 4 dospělí a dítě, tak prostě rodič to s potomkem vyřeší a omezí v závodě jen sebe, když se zraní jedno dítě v dětské skupině?, pokud si oddílový vedoucí troufne vzít na sebe víc dětí ze svého oddílu, proč ne, pokud děti nechtějí už jít s rodiči a všichni na sebe jsou ochotni vzít rizika proč ne, ale proč bránit tomu co je v duchu ATL, krásný den s rodinou, to prostě nechápu).

a) všichni v debatě zapojení souhlasí, že turnaj pouze z LL disciplín je slepá ulička
b) žádný další podnět se nesetkal se zájmem veřejnosti natolik, aby se zapojila do debaty (za mne nic nového ani použitelného nenavrhl, což může být důvod)
Ad) b)

Problém se zapojením veřejnosti vidím i v tom, že jsme otevřeli všichni mnoho témat najednou a nikdo je nestrukturuje nebo nemoderuje. Já jsem chtěl otevřít možnost debatovat o změnách v širším fóru ne jen na radě nebo na valné hromadě. Informace, že na valné hromadě se něco diskutuje tři roky a pak se to najednou rychle schválí - netuším proč, mi trochu mrzí. Protože si myslím, že by bylo fajn s lidmi probrat, co a proč je potřeba změnit, a zjisti, že jsou třeba další řešení, která mohou LL více pomoct. Budu moc rád pokud bychom 2 nebo 3 hlavní oblasti otevřeli jako samostatné vlákno a poprosili ostatní ať se vyjádří.
Současně tedy pokud Tě nic z probíraných témat nezaujalo, tak se jen ujistím jestli to platí i pro bod, počtu započítáváných turnajů. Přijde Ti sportovně fér a výsledkově zajímavý současný systém bodování, tedy v extrémním případě si vyzobat 12 různých výsledků z 12 závodů? Tedy stav, kdy vlastně soutěžíme o co nejvíc “šťastných výsledků” s velkým vlivem na to kdo má dost času a peněz objet víc závodů? Za mě je to ke škodě sportu jak co do zajímavosti pro samotné střelce tak co do předvídatelnosti. Případě pokud máš nějaký další nápad jak by se to dalo vyřešit lépe než omezením počtu turnajů které se střelci započtou, nebo alespoň započítáváním 3 nejlepší výsledků jako celků za 4 ligovky na daném turnaji (tedy 3 nejlepší součty a ne 12 nejlepších dílčích) tak budu rád za rozšíření debaty.
 Děkuji a ať vám to všem dobře lítá a držme se hesla LUKOSu "My lukostřelci jsme všichni divní, proto se máme rádi" Ondra



Pokud tedy vlákno čtou další pravidelní (i občasní) účastníci turnajů, prosím, zapojte se a přidejte svůj úhel pohledu.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL - od Ondra - 06-27-2024, 05:27 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)