Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL
#20
Ahoj všem,
každý turnaj, pakliže je pod ATL by rozhodně měl být víc než ligovky a pár rychlých disciplín. Souhlasím, že lokální mini ATL soutěže nejsou cesta. přeci jen tyto akce pořádáme nejen pro soutěžení, ale také, abychom se viděli a společně strávili čas oblíbenou aktivitou. Klidně ať se takové akce pořádají, ať jsou na lukostřelci, ale bez zápisu do hodnocení ligy.
Plnohodnotný zimní turnaj může být skvělá výzva pro střelce. O něco větší výzva je to pak pro pořadatele, ale pokud se někdo chytne, rád přijdu. Smile

Dětské skupiny mohou být pro děti a mladistvé příležitost poznat střelce své generace, zároveň jinde jsou rodiny pohromadě, že to berou jako rodinnou akci. Za mě ať si to každý dělá jak chce. Nevidím nutně důvod vnucovat jednu či druhou variantu. V konečném důsledku je na rozhodnutí pořadatele, jaké budou podmínky turnaje. Tady bych rád varoval před přílišnými nároky. Čím víc bude pravidel k uspořádání turnajů, tím menší chuť je bude dělat. V tuhle chvíli si myslím, že kvalita i kvantita turnajů je uspokojivá, třebaže všichni víme, že je co zlepšovat. Smile

Vyváženost bodování disciplín je prosté. Mělo by být fér, aby z každé disciplíny šlo získat body přiměřené ke své náročnosti a zároveň nebyla disciplína za 200 bodů, která rozhodně o tom, kdo půjde na bednu. Realita je přirozeně obtížnější a jinak než zpětnou vazbou od sebe navzájem to nezlepšíme.

Změna pravidel v bodování ligy za mě dává smysl a po xy debatách s jinými střelci opravdu vyplynulo, že se nic zásaního v lize nezměnilo, pouze jsou nižší bodové rozdíly mezi střelci. Takto vnímám bodové hodnocení všech ligovek jako vyvážené a člověk, který exceluje v jedné disciplíně nemůže utéct ostatním.

Co možná by stálo za zmíňku je způsob bodování 3D na turnajích. Setkáváme se s různými variantami a někdy to může způsobit nemalé potíže při počítání. Minimálně bych chtěl apelovat na ostatní organizátory, aby nám, co sotva čtou propozice důrazně připomněli (nebo kvočna) jak a za jakých podmínek se 3D počítá. Určit si od ATL jaký styl 3D bude na turnajích považuji až za poslední možnost.
Obecně popis a pochopení disciplín je každoroční téma, které má jen několik cest: Mít dobře informované kvočny a opravdu stručně a jasně napsaný popis disciplíny na místě i v deskách. Pak se stane, že se disciplína má střílet "bez svědků" což při střelbě na 60+ metrů bez naváděče je zážitek (sranda Smile )

Poslední myšlenka. Stává se často, že na sobotní večer zůstává velmi málo lidí. Chápu, že máme povinnosti a další programy. Přesto by bylo super, kdyby nás bylo navečer víc a společně si vychutnali odpočinková večer po náročném turnaji. I atmosféra sobotního večera je taková klidnější a je velmi příjemná. Smile

Mějte se krásně a vidíme se na dalších turnajích!

Fanouš
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Podnět k zamyšlení nad turnaji a změny v LL - od Franta_7 - 06-30-2024, 09:47 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 4 host(ů)