Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Výzva pro kutily - kuše v kombinaci s coilgun
#1
Kuše, no to je jasné. Coilgun pro některé znalce asi taky. Ale troufne si někdo na kombinaci? Představa je taková: klasická kuše, jen v přední části railu má urychlovací cívku, která po vystřelení šípů tětivou dále urychlí šíp působením elektromagnetické síly. Síla působí na železný hrot, na rozdíl od tětivy šíp netlačí do končíku, ale tahá za hrot zepředu. Energie výstřelu se sčítá, např. tětiva dá 120 Joule a cívka třeba 100 Joule. Potažení šípu za hrot by mohlo mít znatelný účinek ve stabilizaci letu ihned po opuštění railu. Cívka musí mít k sobě obvod s velkým kondenzátorem a optočlen pro spuštění, aby vtaženi hrotu šípu bylo vhodně načasované. Je tam jedno mínus. Šíp nemůže mít kormidla, průchod cívkou musí být bez tření, ale dost těsný. Vůle mezi šípem a cívkou max. 1 mm. Ale bylo by to vhodné pro opakovací kuše se zásobníkem na neoperene šípy nebo balestry na ocelové kuličky.
Odpovědět
#2
Ahoj, máš spočítanou potřebnou kapacitu baterií a kondenzátorů na těch 100 Joule a cca 30 výstřelů?? Jak dlouhá by musela být urychlovací cívka? Jak zajistit aby se cívka během výstřelu neklepala (viz slow motion videa), tuhost systému? Nechtělo by se mi po zahradě běhat s prodlužovačkou Big Grin

Myslím že DanM tu popisoval něco ve stylu kuše na stlačený vzduch, kdy šípu chybí končík a vzduch se trubkou tlačí přímo na insert, to mi přijde jako super řešení.

Brutální výhodu kuší vidím naopak v tom, že potřebuješ výhradně lidskou energii, cokoliv je tam navíc se může posrat Wink))
Odpovědět
#3
Přesně tak.
Všechny railguny apod. řeší zásadní věc a tou je velké množství energie, kterou spotřebují.
Proto se zatím bojově uplatňují zejména tam, kde je možné takový zdroj umístit.
Tzn. bojová plavidla a výhledově možná tanky. Energie 100 joule není zrovna málo a spotřeba bude značná, navíc, pokud bych chtěl střílet opakovaně. 

Není podstatně jednodušší a účinnější použití kuše, kde dosáhnu energie 200 nebo 250 joule pouze typem samotné konstrukce, bez nutnosti vymýšlet, vyvíjet a zkoumat drahá a nepraktická řešení? Je to fantasmagorie...

Pokud budu chtít mechanickou zbraň s obrovským výkonem, zvolím tzv. Spring Coil Talisman Crossbows. Pokud nejde o čistě mechanickou stránku, mohu zvolit pneumatické řešení v podobě tzv. Airbows...

Kouzlo mechanických zbraní spočívá v tom, že Tvojí vloženou energii, dovedou v pozměněné formě přenést s perfektní přesností na bodové místo vzdálené desítky metrů. A to vše v naprosté tichosti, při neuvěřitelné jednoduchosti a vysoké spolehlivosti. A to vše v podmínkách, které kdekoliv na Zemi panují, v teplotách od -30°C do +50° C, ve vlhku, v suchu, kdykoliv.
Odpovědět
#4
Tak trochu jsem takové reakce čekal. Ale accudraw taky po vybití baterky nefunguje, že...
Odpovědět
#5
Accudraw nemá baterky co vím...
Odpovědět
#6
Viem si predstaviť napríklad balestru na opätovné nabitie iné ako ako mechanické (posobenim rúk) . Pokiaľ to bude v rámci mechaniky samonabíjacie a s podavacim zariadením (budúcnosť)  a s ustouvkou nad 15J,pôjde to okamžite do C-cka -(v našich končinách)
Odpovědět
#7
Rgx>> hele pěkná a inovativní myšlenka spojená s kušemi. Pokud by ses do něčeho takového pustil, tak máš ode mě palec nahoru. Líbí se mi lidé, kteří si jdou za svým, i když ze všech stran slyší, že to nejde, nepůjde, bude k ničemu... Toto je právě věda a posouvání lidstva kupředu. 

V tomto případě by se dalo spíš říct, že to "zatím" nejde. A pokud se do toho pustíš, třeba právě ty budeš tím, kdo roztočí tato kolečka vývoje směrem vpřed.

Zároveň se ale přidávám se stejným názorem k svikaj a DanM

A není potřeba zbytečně útočit. Accu Draw nevyužívá elektřinu. Accu není označení pro akumulátor s jedním "c" navíc, jako akumulátor se zvýšenou kapacitou. Accu Draw využívá pouze lidskou sílu (točí se kličkou). Ano můžeš využít aku (zde opravdu stačí jen jedno "k") vrtačku nebo šroubovák a kuši nabít pomocí této pomůcky, ale takhle to výrobce nezamýšlel...
Odpovědět
#8
Pánové, vaši kritiku beru. Útočit nechci, fakt jsem měl za to, že accudraw je na akumulátor. Tudududů. Ale jedna testovací kuše se mi válí v garáži. Nic neslibuju, uvidíme, nemusí se zadařit a může to být na dlouho.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)