Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barnett TS370
#1
Cau - nemate nekdo model TS370 - a nejake zkusenosti s nim popr. nazory na barnett radu obecne?
Odpovědět
#2
To jslezak
Modely TS 370 a TS 390 jsou relativně nové. Zkušenosti uživatelů zatím moc nejsou.
Obecně, moderní Barnetty nabízejí vysoké výkony za málo peněz. Někdy na přelomu tisíciletí a v jeho první dekádě byla firma kritizována za nevalnou kvalitu a poruchovost kuší. To se momentálně snaží napravit lepšími díly a doplňky jako jsou spoušťové mechanismy typu Triggertech, přesně odlévanou spouští, díly z karbonu, atd. 
I tak dochází k četným selháním, viz. fotka reverzního Barnettu Vengeance, který majiteli v nataženém stavu na posedu "explodoval" na kusy a málem jej vzal z treestandu dolů s sebou.

   
   

Osobní zkušenosti mám se starými i novou řadou reflexních Barnettů Recruit. To je příjemné a trvanlivé hobby náčiní. Někdo z přítomných si jej pořídil, tak Ti třeba podá reference. 
Z moderních kladek jsem měl možnost střílet Recruit a reverzní Vengeance. Materiály působí plastově a levně, spasování jednotlivých dílů pažby taktéž. Pojistky vrzaly, spoušť byla velmi slušná. Tovární optika 4x32, to je tragédie. Taktéž byly kuše na můj vkus přespříliš lehké a při střelbě volně z ruky neklidné. Jinak se s nimi nechalo nastřílet velice přesně a rychlosti a energie byly překvapivé. Projev výstřelu agresivní až jedovatý. 

V low-end segmentu kladkových kuší bych volil jiné značky. Například Wicked Ridge od Ten Pointu nebo Stryker Offspring od Bowtechu. Toho má mimochodem Svikaj, tak Ti třeba podá report.
Odpovědět
#3
Taky se přidám, jak jsem už tady psal moje nejvíc oplakávaná kuše Barnett Panzer v černém plastovém provedení 150liber, rok výroby někde 30let nazpět, minulý týden šel do světa a měl jsem slzy v očích Big Grin , nástřel z ruky do třiceti metrů s optikou - jednou dírou, kuše velice lehká, až jí to škodilo, cestovala v rukách. Zpracování odpovídající době. Teď bych řekl na úrovni dětské hračky, ale fajn zábava.

Barnett Šakal 150 liber, 115fps, váha 3,49, kuše dodávaná v setu s kolišem ( netuším proč ), doplnil jsem jí díky tomuto foru o slušnou optiku 1,5-5x32 illuminated. Optika slušná, dá se s ní dobře koukat i za šera, podsvícení příjemné, nemá kříž ale kolečka, ta na kratší vzdálenosti dost překrývají střed terče. Na větší dálku OK, ale lepší je asi optika s obyč. multiosnovou. Spoušť je slušná, dá se říct středně těžká, výstřel pak docela dravý, nějaké to kopnutí proběhne, ne však moc. Střelba na max. vzdálenost co optika dovoluje v pohodě. Tělem kuše je napasována kovová deska tak je kuše celkem těžká, má široká ramena a hůř se s ní manipuluje. Co se mi nelíbí je klasika u Barnettu nástavba na optiku sešroubovaná jen jedním šroubem, pak ošklivá pažba něco mezi puškou a nevím čím. Jo a ještě odfláknutá omotávka na středu tětivy, když za ní vemu natahovákem tak má tendenci cestovat a rozjíždět se, tak tahám růčo.


A jelikož jsem zradil zde přítomné majitele Excalibrů, tak příští týden očekávám Barnett Raptor FX, 150liber, 330fps tak dodám poznatky. Na obhajobu musím napsat, že byl za dobrý peníz. Myslím, že to bude dobíhající model páč se od jara cenově hodně propadl ( bohudík ).

A ještě jedna věc mě u Barnettu vytáčí do nepříčetnosti a to je držák na šípy, který je zespodu veden kolmo k tělu kuše a když v něm máte déle šípy, tak se mačkají letky. Tedy, když jí máte položenou, nikoliv pověšenou. Jinak Barnett splní to co od kuše očekáváte, střílí pěkně, myslím, že to jsou kuše na delší čas, ceny jsou přijatelné a výběr velký.

Odpovědět
#4
Tak musím doplnit informace, Raptor je doma tak proběhlo malé seznámení. Při vybalení mě pojala hrůza, že se někdo spletl a poslal mi nějaké dětské provedení. Trend zmenšování se projevil i u Barnettu. Kuše je proti již zmiňovanému Jackalovi velice úzká, kompaktní a překvapivě znatelně lehčí. Ergonomie pažby je velice dobrá jak při přenášení, tak při střelbě. Barnett použil na kamufláži jiný druh výroby, připadá mi to jako nanášené nástřikem oproti tomu Jackal je spíše potažený folií. Kamufláž má pěkný vzor. Použitý plast je jiný než u staršího bratra Jackala, připadá mi takový spíše bakelitoidní, ale nic proti. Je však vidět, že i u Barnettu razí politiku šetření, tak některé části jsou duté a co mě nejvíc mrzí je fakt, že chybí kovová vodící lišta šípů. Je vidět, že místo ní byl požitý kvalitní plast asi s příměsí nevím čeho, ale je to jen plast. Na druhou stranu musím napsat že po pár desítkách zkušebních výstřelů, nebyla známka ani po otisku po tětivě. Tak čas ukáže. Také musím napsat, že jsem zprvu chtěl Excalibra G 340 a nevzal jsem ho z důvodu chybějící kovové lišty, což jak jsem nyní zjistil nemá ani Barnett!
Optika základní není úplně nejhorší, ale montáž je strašlivá, v jedné chvíli jsem jí chtěl prohodit oknem na zahradu. Tak jsem udělal výměnu a lepší optiku z Jackala jsem přehodil na Raptora. Nástřel byl po třech šípech OK. Základovka mě však potrápila daleko víc, řádově dvacet výstřelů, než to bylo ono. Jinak nátah mají obě kuše shodný 150L, ale u Raptora bych hádal snad víc, je to tím že natahuji ručně a úhel mezi tětivou a rukama už je tak ostrý,že je až nepříjemný.
Co se týká střelby, tak výstřel je velice klidný, tichý minimum vybrací a zpětného rázu. Naopak Jackal, který je těžší a řekl bych, že z lepších materiálů se chová více humpolácky, rána je méně příjemná. Jinak jsem střílel pouze na třicet metrů a obě chodili jednou dírkou, u Jackala stále strhávám malinko do prava, Raptor několikrát za sebou přesný kříž a musí dodat, že v době kdy jsem střílel fučelo jak prase. Ale hold jsem to nemohl vydržet. 
Nemohu říct, že by byla jedna kuše horší či lepší, samozřejmě to ukáže čas a hlavně větší vzdálenosti. Na Raptoru je vidět malinko vývoj, je to modernější kuše. A kdybych se měl toulat lesem, nebo střílet z posedu, jednoznačně by vyhrál. Kuše stála cca 13tisíc, za tu cenu myslím velice dobrá volba, za tu cenu jsou jen čínské bazmeky. Samozřejmě jsou lepší kuše, ale k těm se propracuji snad příště...


Přiložené soubory Miniatury
           
Odpovědět
#5
ToAlfonz
Gratuluji k novému koni do stáje. Tvůj Raptor vychází ze série kuší založených na šasi Recruitu.
Když se podíváš pozorně, jde o unifikovaný systém, ze kterého výrobce pár obměnami dovedl postavit celou sérii kuší.
Některé z nich už dnes ve výrobním programu nenajdeš, např. reflexní Recruit Recurve, BCR Recurve a kladkový Recruit Compound (původní s nátahovou silou 130 lb), sérii kladkových kuší pro mladé střelce Youth 30, 60 a 100 (velká škoda, že nepokračují).
 
Dnes tato série obnáší kuše 
Recruit Terrain (140 lb, 12,5" nátah, 340 fps s 380 gr. šípem)
https://www.barnettcrossbows.com/browse/...it-terrain

Raptor FX3 a WhiteTail Hunter II (150 lb, 12,5" nátah, 350 fps s 380 gr. šípem)
https://www.barnettcrossbows.com/browse/...raptor-fx3
https://www.barnettcrossbows.com/browse/...-hunter-ii

Stejné šasi pak sdílí i dražší typy Raptor Pro STR a WhiteTail Pro s tzv. step-trough riserem tj. nášlapným třmenem integrovaným v hlavě, kde se kuše liší právě zmíněnou přední částí.

https://www.barnettcrossbows.com/browse/...or-pro-str
https://www.barnettcrossbows.com/browse/...il-pro-str

Obecně Barnett výrobní řadu hodně ořezal, nebojím se říci, že proti nejsilnějším létům takřka na polovinu a jak jsem psal, snaží se o co možná nejvyšší unifikaci dílů a šetření.

Stejně jako Excalibur už dávno nevládne trhu a je tu hodně staronových i nových hráčů, kteří si chtějí urvat kus trhu pro sebe a mají co nabídnout.

Výhody i nevýhody moderních Barnettů jsem již vypisoval, ale ve zkratce. Za málo peněz dostaneš obrovskou porci rychlosti a výkonu. Kuše je slušně přesná a má slušnou spoušť. Na druhou stranu, některé díly mají nekvalitní slícování nebo materiál, kuše působí na některých dílech levně, budeš mít prostor pro další nutné úpravy.
Přehození optiky, vylepšení spouště, zakápnutí a dotažení všech šroubů, zejména pak toho, který drží hlavu s railem (povoloval se), prodloužení botky pažby, popř. hák (moje poskládání se za kuši nebylo ideální), lícnice,...

Každopádně jsem z něho nastřílel téměř 1000 ran, než šel dál a fungoval dobře.
Přeji Ti, aby Ti fungoval alespoň také tak a hodně střeleckých zážitků a úspěchů s ním.
Koukej podat nějaké recenze, nástřely, měření.
Odpovědět
#6
DanM: z ceho strilis Ty?
Odpovědět
#7
Díky za gratulaci, mám radost jako malej kluk. Musím říct, že jsem chtěl záměrně utratit co nejméně peněz a urvat co nejvíce. Takže vzhledově je to povedená kuše, výkon super, přesnost mě velice překvapila. Optika je fakt zadarmo drahá, musel jsem střílet proti sluníčku, páč tak mám zahradu a je to hrůza. Divím se, že jí Barnett cpe na většinu výrobků. S tou druhou, jak jsem psal pak OK. Jinak mám spoustu čínských rádoby karbonových šípů a i s těma to opravdu střílí slušně. Na těch dvacet metrů mám v terči vystřílenou díru velikosti pětikačky. Tak jsem zvědavej na větší vzdálenosti.
Jinak co píšeš, je svatá pravda, najdou se místa která působí lacině, místy nástřik, pažba je tak akorát pro střelbu z ruky, když začneš střílet s oporou, tak se k tomu hůře skládá. Jde to, ale není to ideální. Ale jinak veliká sranda. Nebude to na soutěže, je to tak na řádění, v jiných zemích to vidím jako dobrou loveckou zbraň, kterou můžeš protáhnout křovím a když jí dotlučeš, tak za ty peníze žádná škoda. Před třiceti roky bych nikdy nešel do zbraně z plastu, dnes smekám klobouk dolů, funguje to.
Odpovědět
#8
To bran

Střílím ze všeho a současně z ničeho  Smile
Mám za sebou pestrou plejádu typů, 10 Barnettů, 10 Excaliburů, 3 Hortony, Bear&Jennings, Crisbow, polní kuši, historickou kuši, měl jsem možnost si zastřílet z PSE, díky KOŘENovi třeba z Ten Pointu, Missionu nebo Hickory Creek a mnoha dalšího.
Momentálně pouze teoretizuji a fantazíruji  Smile
Mám rozestavěné 3 starší kuše,

   
   
   

které po dokončení půjdou pryč, abych se mohl plně soustředit na projekt a úpravy soutěžního Dartonu Toxin 150 SS, který je momentálně na cestě z USA.
Odpovědět
#9
Ahoj Alfonzi - nechci prudit ale tohle vlakno je o konretnim barnetu TS370 ... obecne vlakno o barnetech je hned zarohem ...
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)