Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
#81
Taky jsem to video viděl, srovnávali to s ne moc známými kusemi, chyběl jim tam Mission Sub-1 hlavně Wink
Odpovědět
#82
To Svikaj
Kuše to byly známé, jen Ty končíš u Excaliburu.  Wink Smile
V tom videu stříleli z Bearu, Browningu, Barnettu, Ten Pointu, Ravinu,... 

V reálu, mezi novinkami pro rok 2018, které mě nejvíce zaujaly na ATA 2018, je, co se hlučnosti týče, CAMX A4 nejslabší.

CAMX A4 96 dB (Crossbow Nation 410 gr. šíp)
Ten Point Shadow 91,5 - 93,0 dB (ArrowTradeMagazine 425 - 525 gr. šíp)
Mission SUB -1 85,3 - 87,3 dB (měření s KOŘEN 422 gr. šíp - velký prostor pro zlepšení s těžkými šípy)

CAMX osobně fandím, jde o velmi dobré a kvalitně zpracované kuše. Jen si myslím, že si takhle levnou a zavádějící reklamu mohli odpustit. Navíc, pokud odpoví, že hlučnost ještě neměřili. Tak jak mohou tvrdit, že mají nejméně hlučnou kuši na trhu?
Pokud Mission se SUB-1 napsal, že se jedná o jednu z nejpřesnějších kuší, podložil to alespoň nástřely, které to potvrzovaly, stejně tak potvrzovali střelci, kteří měli možnost z něho střílet.

Jak jsem psal kdysi, jde hlavně o obchod a o to, urvat co nejvíce z koláče trhu. S tím souvisí, co je zákazník ještě schopen sežrat, aby produkt koupil. Smutné, ale bohužel pravdivé.
Odpovědět
#83
Vyšlo nové číslo lednového Arrow trade magazine

https://arrowtrademagazine.com

V tradičním testu kuše je výše zmiňovaná CAMX A4

https://img1.wsimg.com/blobby/go/e2d99a0...249809.pdf


Kuše je ve všem nadprůměrná. A i přes vyšší naměřený odpor spouště má špičkovou přesnost. Minule rozebíraná hlučnost je na lepším průměru 91 dB.
Osadit kuši Triggertech spouští, byla by to naprostá špička.


Včera jsem na FB stránkách Wyvern Creations, Lee NH zachytil zprávu o připravovaném novém modelu Ten Point s označením Nitro XRT 470!
Žádné bližší informace nejsou před ATA 2019 k dispozici. Lze jen tušit a odvodit, že se bude jednat o kuši s reverzními rameny (Nitro) a rychlostí 470 fps (zřejmě s 370 grain Pro Lite Arrow šípem). 

P.S. S KOŘEN tipujeme, který výrobce představí jakou novinku.
Já myslím, že by mohlo dojít ke generační obměně Hortonu Storm RDX. Mohl by dostat technologie Ten Point ze současného modelu Nitro, zrychlit z 380 fps za hranici 400 fps a nabídnout tak výkonný komplet za nižší cenu než  pod značkou Ten Point. Ten Point si pak novým Nitrem XRT zajistí top model a výsadní postavení pro celou skupinu značek.

Dále sázím a věřím v nový nejvyšší model Dartonu, který by měl nahradit již nevyráběný model Toxin 180.

No, vypadá to všechno zajímavě a já se těším, co z toho vzejde.
Odpovědět
#84
Jen doplním DanM, že v oznámení ještě stálo, že představí také nové Turbo a Titan a ty budou velmi "Stealthy", což by se dalo přeložit jako tiché, ale ve skutečnosti je to parafráze na "úzké" (podle Stealth NXT), což by také potvrzovalo druhý zdroj, který tvrdí vzdálenost os kladek v napnutém stavu okolo 8 palců. 

V oznámení ještě byla zmínka o kuších Wicked Ridge, kde by měl TP představit "reverse draw" model. Otázka zní, jestli pouze převrácená tětiva - jako u modelu TP Phantom RCX (více pravděpodobné) nebo převrácené lučiště - jako u Nitra.

Taktéž se povídá, že Tenpoint představí i nový spoušťový mechanizmus.

Mimo to, že s DanM tipujeme, co kdo představí, také tipujeme, kam se letos vyšplhají ceny kuší. U nového Nitra jsem tipoval 2500 USD a nebyl daleko od pravdy, protože cena s pevným pouzdrem prý bude 2499 USD.

Uvidíme, s čím přijde Ravin - mnoho zákazníků by chtělo kratší, klidně 350 FPS, ale hlavně levnější variantu. Jelikož nestíhají vyrábět současné modely, troufám si říct, že s cenou níž letos (2019) nepůjdou.

Ještě doplním foto nového TP Nitro XRT
[Obrázek: 2019nitrok.jpg]
Odpovědět
#85
Novinky postupně přichází i od Excaliburu.
Na ATA 2019 budou představeny doposud nejvýkonnější modely kanadského výrobce.
Model Assassin 420 TD (420 fps) s integrovanou nátahovou kličkou, jako měl jeho loňský předchůdce Assassin 360. Novinkou je snadno a rychle sundavatelná hlava s rameny se systémem Quick Loc Takedown (TD). Tento systém společně s integrovanou nátahovou kličkou, mají být hlavními zbraněmi pro boj s kladkovou konkurencí.
Nejvýkonnějším modelem pak bude Bulldog 440 (jak název napovídá 440 fps, dle mého měřeno s 350 gr šípem).
Ten sice nemá integrovanou nátahovou kličku, ale ve standardu k ní bude dodáván externí kličkový natahovák.
Zní to velice zajímavě, otázkou bude spolehlivost popř. životnost tak výkonného reflexního systému. Nechme se tedy překvapit.

   
Odpovědět
#86
len natiahnuty rail a pridane tlmice.. podla mna to ramena dlho nevydrzia uz moj BG 380 kope ako vzduchovka
Odpovědět
#87
třeba už konečně rozšíří příslušenství o "držák náhradních ramen". Na druhou stranu, co chceš vymyslet u reflexu. Je to jen klopýtání za kladkami. Ještě pár let a Excalibur zakopne a už nevstane.
Odpovědět
#88
Ale ten quick-loc take-down je dobrý pro ty, kteří kuší často převážejí.
Odpovědět
#89
Myslím, že je to na hraně životnosti a spolehlivosti nebo kousek za ní.
Na druhou stranu, s Bulldogy ani v nejsilnějších verzích nějaké zásadní problémy zatím nejsou.
Tajemství bude v úhlu uložení ramen. Bulldogy mají výrazně pozitivní sklon ramen. A i když je poměr délky nátahu vůči šíři ramen ještě větší než u Micra, Bulldogy fungují. Je tedy možné, že zvětšením úhlu se výrobce může dostat až na nátah 15 - 15,5" při ještě akceptovatelné životnosti. Pokud se k tomu zase přidá skvělý tovární servis pro zákazníky, můžou zase prodávat dále. Je frajeřina, kam až dokázali v Excaliburu výkony reflexu dostat. Otázkou zůstává, co dále.
Pokud nepřijde průlomový materiál nebo tvar ramen, nebude asi moc kam růst. Už teď se výrobce zaměřuje na měření rychlosti s extrémně lehkým šípem, který je reálně nepoužitelný (aby "držel krok" s kladkami), soustřeďuje se na zúžení v rámci možností (užší ramena jsou při stejném nátahu více namáhána, delší nátah a tím rychlost je pak problém), odlehčení a usnadnění nátahu. 
Systém snadného rozebírání je dobrý pro přepravu a následné složení na posedu. Pro pohyb v lese s nataženou kuší však stále neřeší její větší šířku. Stejně tak kličkový natahovák výrazně sníží sílu potřebnou k nátahu a smaže tak jednu z hlavních nevýhod reflexů, ale výrazně prodlouží dobu potřebnou k nátahu,...
Takže Excalibur se snaží, i když tahá za kratší kus provazu. Na další typy, vývoj nebo to, jak si budou v budoucnu stát, budu hodně zvědavý.
Odpovědět
#90
Tak mezi novinkami a pozitivními zprávami o očekávaných nových modelech přichází i smutná zpráva.
A to, že firma Parker Bows definitivně končí a zavírá své brány.
Po téměř dvaceti letech existence na trhu, vedení seznalo, že je další činnost neudržitelná.
Parker měl velice široké portfolio kuší, pro rok 2018 čítala nabídka 9 modelů. Ty vrcholné z nich měly zajímavé parametry a přijatelnou cenu. Na druhou stranu velice kontroverzní až nehezký design, snad byly poruchové (praskající ramena) a navíc prý špatné PR a zákaznický servis. Co z toho nebo zda-li vše z výše jmenovaného stojí za pádem firmy nevím. Podstatné je, že firma padla a pole konkurence se zmenšuje, zmenšuje se tlak na vývoj, lepší cenu atd.
Snad jednou někdo koupí značku Parker Bows a po vzoru Ten Pointu a jejich Hortonu, jí přetaví v ziskového výrobce, byť jen třeba se dvěma produkty, ale zato inovativními, zajímavými, spolehlivými a rentabilními.

Jako tichou vzpomínku si můžete prohlédnout katalog na rok 2018.


https://www.parkerbows.com
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 8 host(ů)