Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galéria 2020
#1
drevený luk - agát (jadrové drevo) 70"/28"/55lb


povrchová úprava tungový olej, tetiva flámska fast flight

https://photos.app.goo.gl/476TNpVz4iUXYKAo6
Odpovědět
#2
Pekný. Mužná sila. Nech dlho žije.
Odpovědět
#3
(04-21-2020, 02:49 PM)Dusan1 Napsal(a): Pekný. Mužná sila. Nech dlho žije.

ďakujem, ešte som ho poriadne ani nestihol zastrieľať Smile
Odpovědět
#4
Kedy , keď nie teraz - cez koronupodvod ? Samozrejme ak máš záhradu. Hoci fanatici strieľajú aj v bytovke cez chodbu, alebo 2 izby...
Odpovědět
#5
(04-22-2020, 01:31 PM)Dusan1 Napsal(a): Kedy , keď nie teraz - cez koronupodvod ? Samozrejme ak máš záhradu. Hoci fanatici strieľajú aj v bytovke cez chodbu, alebo 2 izby...

korona síce vládne svetu aktuálne, ale voľného času mám aj tak málo. Pracujem zase na jednom agáte, tento krát slabšom, dozrievajú šľachy na trnkovom luku a chystám veci na maďarský kompozitný hornbow.
Odpovědět
#6
Nechcem ťa znechutiť,... ale vlastne chcem. Načo ti bude " maďarský kompozit " ? Nemá to žiadne strelecké extra vlastnosti.., jedine, že by si si chcel vyskúšať lepenie rohoviny a tak... čisto prieskumná skúška remesla-inak k ničomu.
Odpovědět
#7
(04-22-2020, 03:15 PM)Dusan1 Napsal(a): Nechcem ťa znechutiť,... ale vlastne chcem. Načo  ti bude " maďarský kompozit " ? Nemá to žiadne strelecké extra vlastnosti.., jedine, že by si si chcel vyskúšať lepenie rohoviny a tak... čisto prieskumná skúška remesla-inak k ničomu.

vravíš teda že to oproti drevoluku dobrej kvality nestrieľa o moc lepšie? :/ Skúšal si už nejaký kompozit vyrobiť?
Odpovědět
#8
Skúšal, aj vyrobil. Veľa. Nestrieľa o nič lepšie ako celodrevo - ak to samozrejme neurobíš veľmi kvalitne a riadnym predpätím - teda v kľudovej polohe sa luk vracia minimálne do polokruhu, v správnej váhe a správnymi materiálmi- potom by mal s väčšou librážou (teda nad 70lb ) strieľať lepšie - teda ďalej, ako celodrevo A HLAVNE SA BUDE ŤAHAŤ "ZDRAVŠIE" TEDA S MENŠOU NÁMAHOU NA TVOJE ŠĽACHY A KĹBY.

Ale tvar toho čo sa nazýva "maďarským" nie je tvar na rekordy dostrelu. Nádej na extrém je v tvaroch, ktoré začínajú využívať 2 páky, z ktorých sa minimálne jedna pri plnom náťahu stáva aj pracovnou- začína spolupracovať na ohybe. Preto je Osmanský typ luku najbližšie ideálu. Je to vrchol dlhodobého, tvarového vývoja. Na ceste k nemu je veľa pokusov- medzi nimi jeden z najlepších-najbližšie Osmanskému je práve Kórejský.

To čo sa nazýva "Maďarským" a kopa jeho príbuzných- Mongolský, Čínsky atď- teda luky s "hokejkovým" PEVNÝM KONCOM - majú len 1 PÁKU A K TOMU NEPRACUJÚCU.

Jednoducho-kopa roboty s drahými materiálmi a mimo príjemnejšiemu náťahu žiaden veľký zisk.
Odpovědět
#9
(04-22-2020, 06:50 PM)Dusan1 Napsal(a): Skúšal, aj vyrobil. Veľa. Nestrieľa o nič lepšie ako celodrevo - ak to samozrejme neurobíš  veľmi kvalitne a riadnym predpätím - teda v kľudovej polohe sa luk vracia minimálne do polokruhu, v správnej váhe a správnymi materiálmi- potom by mal s väčšou librážou (teda nad 70lb ) strieľať lepšie - teda ďalej, ako celodrevo  A HLAVNE SA BUDE ŤAHAŤ "ZDRAVŠIE" TEDA S MENŠOU NÁMAHOU NA TVOJE ŠĽACHY A KĹBY.

Ale tvar toho čo sa nazýva "maďarským" nie je tvar na rekordy dostrelu. Nádej na extrém je v tvaroch, ktoré začínajú využívať 2 páky, z ktorých sa minimálne jedna pri plnom náťahu stáva aj pracovnou- začína spolupracovať na ohybe. Preto je Osmanský typ luku najbližšie ideálu. Je to vrchol dlhodobého, tvarového vývoja. Na ceste k nemu je veľa pokusov- medzi nimi jeden z najlepších-najbližšie  Osmanskému je práve Kórejský.

To čo sa nazýva "Maďarským" a kopa jeho príbuzných- Mongolský, Čínsky atď- teda luky s "hokejkovým" PEVNÝM KONCOM - majú len 1 PÁKU A K TOMU NEPRACUJÚCU.

Jednoducho-kopa roboty s drahými materiálmi a mimo príjemnejšiemu náťahu žiaden veľký zisk.
hmm poprave si ma ozaj trocha znechutil :/ Do tých extrémnych tvarov a vysokých Lb nechcem. Mám rohy tak to bude aspoň skúsenosť, ak sa to podarí.
Odpovědět
#10
Vidno, že si rozhodnutý- tak doňho ! Veľa šťastia. Akokoľvek- streľba s prírodným skladaným lukom je naozaj lahoda. Pričom minimalizuješ ublíženie svojim šľachám a svalom. Ak si doteraz strelil s identickým tvarom, ale povedzme od maďarov - dýhy lepené epoxidom - pocítiš ten rozdiel okamžite.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)