Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kusa pre zaciatocnika
Zde se musím zastat Sniperse.



Pokud mu praskla ramena nebo měl defekt, je to běžná věc. Prodejce by měl bez jakýchkoliv keců vyřídit a to zvláště tehdy, když Excalibur posílá ramena z Kanady zdarma.
Ještě jednou. Zdarma. A to klidně několik sad. Berou to jako spotřební zboží a mají perfektní zákaznický servis. Ale jak je zvykem u nás, proč to nezkusit a nenechat si to od vyděšeného zákazníka zaplatit ještě jednou, proč z některých takto poslaných ramen nepostavit kuši a poté jí zpeněžit. A tak bych mohl pokračovat donekonečna. Ale nemá to smysl a nudí mě to.

Vidím jako drobný prodejce? Nevím, jestli jsi viděl jeho zázemí na Tyršově vrchu, ale drobného prodejce si představuji trochu jinak.
S ním je to vždy více o osobní komunikaci. Myslím, že je schopen objednat víceméně cokoliv, následně řešit servis. A to i servis placený na luky a kuše, které nejsou od něho.

Jak už jsem psal, trh, ať už v Německu nebo v USA, Kanadě je úplně jinde. Nejen nabídkou a cenami, ale zejména přístupem k zákazníkovi. To je kultura, kterou se místní podnikavci budou muset teprve naučit.

Objednat ze zahraničí lze, pokud chceš, zbytek jsou výmluvy nebo nechuť. Můžeš použít překladač, můžeš poprosit někoho, kdo s tím má zkušenosti, jsou firmy, které zprostředkují nákup za Tebe,... Těch možností je dnes celá řada.
Odpovědět
To DanM
Dane máš pravdu se servisem-pokud to někdo takhle zkouší je u mě hajzlík vyčuranej. Ale zatím jsem si toho nevšimnul, pouze mnou zmiňované firmy vykrádají a přeprodávají a neposkytují žádný servis... Cerman to na mě ještě nezkusil. Třeba tady s ním někdo má špatné zkušenosti, ale výkřiky do tmy od Cermana nekupujte jsou hloupé.


Vidíma znám především jako letitého machra na luky, kuší na netu nabízí méně - proto píši, že má menší nabídku. Koukám, že rád slovíčkaříš, tak se omlouvám není drobný prodejce. Kuši od něj resp. přes něj jsem měl již před pětadvaceti lety Smile . Samozřejmě asi dovede sehnat cokoliv.


Jestli někdo koupí nabušenou kuši a občas si z ní vystřelí pro radost, pak mu asi vydrží roky. Pokud jí bude užívat sportovněji, pak ať od ní nečeká zázraky. Toho tady bylo napsáno už dost. resp. zájemce o tyto kuše jste tady dostatečně varovali. Tak se nečil. Další věc je vyřízení reklamace, na tu má každý samozřejmě nárok, ať koupil cokoliv a kdekoliv. Situaci Sniperse neznám, jen jsem tady od něj četl pár věcí, které jsem tak nějak nepobral a na ty jsem reagoval.

Dane, pokud o někom plácneš aniž bys ho znal, že něco jsou výmluvy či nechuť, tak jsi se předvedl. 
Na vysvětlenou, jen jsem se chtěl zastat lidí, co takové možnosti nemají. Já osobně netoužím kupovat obrázky z  netu, raději si to osahám doma u prodejce a neřeším jestli jsem dal o dvacku méně či více. O tom si mohu také myslet své a nekomentuji to, že. Toť vše, nic za tím záludného nehledej.

Další je kultura projevu, již jsem si všimnul, že poslední dobou rád číháš z povzdálí a pak nemilosrdně útočíš...Dobrý přístup!
Odpovědět
To co tu vsetko popisal Dann su hole fakty.a natom nejde nic zmenit.ak mam automil Skodu,asi tazko ma bude niekto presviedcat ze je to BMW.kazdy zodpovedny clovek si na zaklade informacii urobi vlastny usudok.rozumny clovek sa vie zariadit hoci aj len pri jednom vykricniku.DanaM sa zastavat nebudem,osobne ho nepoznam,ale to vsetko co popisal si nevycucal z prsta.toz asi tak.. Blush
Keď sa prestaňes hrať, neznamená to že si dospel, ale že si zostarol.
Odpovědět
To Alfonz

Bereš to moc osobně a jsi zbytečně vztahovačný. Je to obecné. 
Pokud má někdo špatnou zkušenost a těch lidí zde bylo za ty roky dost, mohou napsat svůj názor.
Je to jejich právo a mají to podložené svojí, draze zaplacenou zkušeností. Pokud jí sám nemáš, přemýšlej nad tím. Můžeš být s velkou pravděpodobností totiž další na řadě.

Neslovíčkařím, píši věci tak, jak jsou. Pokud nemám pravdu, můžeš to rozporovat a uvést na pravou míru. Ale myslím, že není co. Píši pdložená fakta a informace.


Také píši, že všichni mají dnes tu možnost. Když se zde někdo ptal, dostal rady, kontakty na zahraniční dodavatele a zprostředkovatele. Hodně lidem tu kluci přes SZ nebo mimo fórum nákupy i zprostředkovali. Pokud nechceš platit dopředu, chceš si kuši osahat, vyzkoušet a zaplatit více, je to jen Tvůj náhled na věc a nikdo Ti ho nebere.

Ten poslední odstavec nechám raději bez odpovědi.
Odpovědět
To Spitamen

Netuším co píšeš. Nějak jsem to nepobral. Nikdo nikoho nepřesvědčuje, jen zde píšeme na obou stranách své poznatky. Ty jsi kupoval u zmiňovaných prodejců a máš s nimi nějaké špatné zkušenosti?

ToDan

Osobně to beru, páč jsi reagoval na můj příspěvek.
Dane ty se tady oháníš právy těch, co mají špatné zkušenosti a jak je vidět ty spokojené raději ubijete. Nikdy jsem se nechtěl snižovat hodnocením jakéhokoliv prodejce. Pokud jsem s něčím spokojený, tak to chci pochválit. Pokud mě vyšplouchnou, také to napíšu. Ale nic není černobílé a pokud někdo píše jen špatné věci, bylo by dobré napsat z čeho pramení, podložit to trošičku. Ne jen křičet do tmy a pak dělat mrtvého. Já tady čtu pořád dokola, že na ten či onen typ kuše nepatří to či ono, ale já to tam raději zkusil, nezdálo se mi to, ale koupil jsem i když mi tady všichni psali, že to stojí za velké... Pak se dotyčný diví, že se něco pokazilo. Asi jsi u toho nebyl a já také ne. Tak ať to Snipers vysvětlí, z čeho pramení ty jeho špatné zkušenosti.
Píšeš, že tady za ty roky bylo dost lidí, co mají nějaké špatné zkušenosti. Tak nějak jsem pročetl staré i nové forum ještě než jsem si ex pořídil a nenarazil jsem na nic vážného, co by mě mělo varovat před nákupem. Ať se to týká dané kuše, či prodejce. Tak co se tady pořád řeší?
Odpovědět
Pozri,ak ti tu niekto povie pravdu o tom alebo hentom obchode treba sa zamysliet.ale nad tym sa nemas zamyslat ty,ale ustredna postava tohto dejstva v prvom rade
Na tvoju poslednu otazku odpovedam ano,ale vies,niektore veci su tak nizke a zvratene,ze sa necuduj ak sa o nich niekomu nechce verejne dopodrobna rozpravat.
Keď sa prestaňes hrať, neznamená to že si dospel, ale že si zostarol.
Odpovědět
Schovávat se za přezdívky, pomlouvat stylem všichni vědí, ale mě se o tom nechce mluvit na to fakt nemusíte mít koule, na to stačí silný žaludek.
Odpovědět
Tak abychom zde smysluplně uzavřeli tenhle “flame”.


Pokud se někdo zeptá, že by chtěl tu a tu kuši, snažím se odpovědět a sdělit konstruktivní informace.
Když napíši o kuši, že je to složenina, tak o tom něco vím a je to fakt. Když napíši, že Excalibur mění ramena grátis, je to fakt. Není na tom co rozporovat.

Když někdo napíše, že má špatné zkušenosti, stačí napsat, problémové, za mě už ne, důvod.

Pokud má druhý dobré zkušenosti, stačí napsat, bez problému, za mě ano, z jakých důvodů.

Nemusí se sem tahat bahno a házet ho jeden po druhém. Každý má odlišnou zkušenost, požadavky, potřeby a neznamená to, že nemá pravdu.

To, že si někdo řeší věci v soukromí neznamená, že se nedějí. 
Ty nespokojené lidi znám osobně.

Já jsem naposledy od Franty Cermana objednal tercovnici. 
Dušoval se, že ustojí vše, vč. nejsilnějsích Excaliburů. 
Darton mi chodil skrz (ano, nejsou to úplně standardní parametry energie a hybnosti). Zavolal jsem mu, terčovnici mi doplnil, poslal zpět. Bylo to lepší, ale vzhledem k tomu, že jsem perfekcionista, jsem jí stejně kompletně předělal. Takových úprav a vylepšení řeším desítky. Vyřeším to, ale nevím, proč bych tu s tím měl plevelit fórum.

Pokud budu s něčím nespokojený řeknu mu to osobně až se zase uvidíme. S tím fakt problém nemám. 
Pokud bych nedosáhl toho co požaduji, vyřeším to jinak, jinde a podle toho, co si představuji.
Ale pak si prodejce musí uvědomit, že již jeho služeb třeba nevyužiji.
Odpovědět
To Spitamen

S tím co jsi napsal souhlasím, tak by to mělo chodit. Dobré by bylo, kdyby sem občas nakouknul i nějaký prodejce, vždyť mu tady děláme reklamu tím, že o tom tady hovoříme. Jasný, ne si dělat reklamu, ale pár věcí si vyříkat, popř. poradit by nebylo na škodu. To tak docela funguje na jiných forech. Na druhou stranu si myslím, že to nikdo z nich neudělá.
Je mi jasný, že všichni děláme kompromisy a volíme menší zlo při nákupu, ale začínám mít pocit, že nás to válcuje a nebude to lepší.

To DanM

Teď jsi to napsal dobře a musím jen také souhlasit. 

O složenině z dílů už všichni víme, to je stará záležitost ,našlo by se toho víc, vše s přívlastkem tuned.
Reklamace ramen, či čehokoliv jiného je jasná věc. O tom nemusíme dále psát. Pokud to jinde funguje nevidím problém ani u nás. Pak je to jen lenost, v horším případě vyčůranost.

Na způsobu ventilování problémů se jistě shodneme, pokud to přijmeme všichni bude to k užitku. Na férovku popsat závadu, řešení. To jsem čekal už několikrát od Sniperse, ale jeho věc. Prostě jsem nemohl uvěřit, že se odehrálo tolik prasáren, protože to hází špatný světlo na celý výrobek. Dále to nebudeme pitvat.

To co jsi napsal o terčovnici, pravda pravdoucí-mám stejnou zkušenost, jen to nějak zapadlo v tom lepším. Neřešil jsem ale asi už dvakrát přeskládal, ale máš pravdu, vzhledem ke kvalitě propadák. A ještě musím dodat, že před nákupem bylo obrovské výrobní tajemství, abych si to třeba nerozmyslel. Proto píšu kupovat jen věci přímo z  továrny, žádné jiné vylepšeniny a tuningy. Dotunit si to může každý doma z dostupných dílů. 
Tak to asi uzavřeme, vyčistili jsme vody...
Odpovědět
Takže aby bylo jasno jednou pro vždy.
Bulldig 380 jsem kupoval u Cermana v létě 2019. Kuši jsem si hned zaregistroval přímo u Excalibru.
Ptal jsem se jej zdali na něj sedí Air Brakes. Ptal jsem se proto, protože v Arrow in Apple mě napsali, že na sérii Bulldog Air Brakes moc nesedí. Cerman mě řekl, že je s klidem mohu dát, tak jsem dal na jeho doporučení!
Na ramena jsem nalepil Ex-Shox. Cerman mě řekl, že to mám v případě, že nebudou držet podlepit sekunďákem. Já jsem měl doma epoxidové lepidlo, tak jsem jej použil. Ramena se dost vytočila do vrtule. Cerman mě tvrdil, že to bylo epoxidovým lepidlem ( nemám kde ověřit zdali je to možné a pravda ). Řekl ať mu je pošlu k reklamaci.
Jak mě přišla od něj domů, tak se mě něco nezdálo. Ramena jsem shodil z hlavy a ejhle: jedno rameno bylo původní, druhé nové. To mě tak vytočilo, že jsem napsal přímo do Excalibru dotaz, zdali se musí při výměně ramen měnit obě najednou. To mě jednoznačně potvrdily, že ano. Vzhledem k tomu co mě udělal, tak jsem poprosil přímo Excalibr, zdali mě mohou poslat nová ramena. Do 14 dní jsem je měl doma.
Ramena jsem vyměnil. Bohužel jsem asi narazil na šotka, ale i tato nová ramena přímo od Excalibru se začala trochu třepit. Vše jsem nafotil a poslal do Excalibru. Bez diskuse opět do 14 dnů nová ramena doma! Pokud zákazník jedná s Excalibrem férově, tak se snaží maximálně vyjít vstříc! 
Takže shrnuto!
Cerman udělal záměrně a vědomě prasárnu!!!! Takto se nemůže chovat seriózní prodejce!!!.
Pokud kuši Excalibr, tak jedině jejich originál, který si zaregistruji na jejich stránkách. Kuši kupovat u seriózního prodejce, jak jsem psal výše.
To Alfonz dej si měsíc pauzu na komentáře a jenom čti a přemýšlej. Hodně Ti to prospěje!
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 19 host(ů)