Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doubravský bažant 8.7.2017
#1
Nebojte bude... plus minus jak to znáte, avšak nějaké překvapení přichystáme. Propozice později. Jichoč
Odpovědět
#2
DOUBRAVSKÝ BAŽANT 2017  (9. ročník)

Náš Klub instinktivní lukostřelby Sagittarius Ronov n.Doubravou ve spolupráci se Sportovním klubem RSK Team a městem Ronov nad Doubravou, má to potěšení vás srdečně pozvat na lukostřeleckou soutěž Doubravský Bažant. Toto klání se uskuteční dne 8.7.2017 v Ronově nad Doubravou v prostorách Skautské klubovny a je limitováno počtem 80 střelců. Generálním sponzorem tohoto závodu je PIVOVAR CHOŤEBOŘ a palírna Žlebské Chvalovice.

Protože jsme přesvědčeni, že v historii si každý lučištník vybral pro boj nebo lov, co nejlepší zbraň jakou měl k dispozici, také mi shrneme střelce do jedné skupiny. Proto tato soutěž nebude zařazena do Lukostřelecké ligy. Zapovězeny zůstávají i mířidla, stabilizátory, kontrastabilizátory, jiná závaží, butony a vypouštěče šípů. Střelec může použít šípy libovolné konstrukce s terčovými hroty. Doporučujeme ostřejší střelivo. Kategorie dětí je vyhlášena do 13 let.

Terčovka 18,23m – 10 šípů na každou vzdálenost, terč 60cm, bodování 1-10 (1 Ká za bod)

Rychlostřelba na 20m – šípů kdo co stihne, terč 60cm, čas 45 sekund (zásah terče 1 bod, 13 Ká za bod). Šíp nezaložen.

Královská ústupovka – střelba na postavu, počet šípů neomezen, postup na další metu za 1 bod = 10 Ká, maximálně dva šípy na jednu vzdálenost.

Střelba ku ptáku „Doubravský Bažant“ – střelba na maketu „orlobažanta“ s rozpětím křídel 1,10m. Terč je umístěn ve výšce zhruba 10m. Počáteční vzdálenost od terče 30m.
Tato disciplína má své historické kořeny. Její tradice sahá do 15.-16. století. Střílelo se nejprve z kuší a s vývojem zbraní také z pušek u příležitosti slavení svátku Svatého Ducha o letnicích.
Počet šípů- 3 na každou vzdálenost. Po zásahu prvního šípu, střelec postupuje o 5m dál. Orlobažant má bodovací zóny 1,2,3 ( 10 Ká za bod), čas neomezen. Pokud střelec dojde na 60m využije všechny 3 pokusy a dále již nepokračuje. Šíp založen.

Koňská lovecká- střelba z houpacího koně na terč postavy. 6 šípů. Bodovací zóny 1,2,3 ( 8 Ká za bod) Časový limit – 40 sekund. Šíp založen.

Kolotoč „Ruská ruleta“ – střelba na dva rotující kruhové terče o průměru 40 cm. Hodnotí se počet nastřílených bodů v obou terčích. Výsledek je platný pouze v případě, že střelec alespoň jedním šípem zasáhne i druhou terčovnici. 10 šípů. ( 2 Ká za bod). Šíp založen.
Časový limit – 1 minuta

Vzdálenost 10 m.

Kajínkův memoriál _ střelba na uprchlé vězně. Lesní 3 D na lidskou postavu. Bodované zony 1,2,3, - (3 Ká za bod )

Úprk z práce – páteční útěk z práce před managerem, který požaduje pracovní sobotu.
Začátek na 10 m. Po vystřelení střelec běží na další metu. Šíp založen.
5 šípů, terč postava, bodované zóny 1,2,3, - (10 Ká za bod )
Časový limit – 30 sekund. Vzdálenost 10,14,18,22,26 m.

Zajíc zajíc – střelba na pohyblivé pozemní kotoučky. 5 šípů, zásah 1 bod ( 30 Ká za bod). Šíp založen.

Létací kolečka – Střelba na letící kolečka . 5 šípů, zásah 1 bod ( 30 Ká za bod). Šíp založen.

Combat „Ronovská páka“ – „ překvapení “ na závěr soutěže. Do Combatu je povolen přístup pouze s lukem a střelivem, které použili střelci v celé soutěži.
V případě shody bodů do desátého místa, rozhoduje rozstřel.


Mimosoutěžní lukostřelba:

V případě rozumného počasí bude pro zájemce o FLIGHT (dálková střelba) vyměřena trať cca. 350m dlouhá měřená od 100m a koridor 40m široký podle vzoru turecké dálkové střelby. Střílet se bude po ukončení hlavní soutěže před vyhlášením výsledků a disciplína není omezena na typ luku nebo šípů s výjimkou kladkových luků. Pokud budete mít zájem, napište to do své přihlášky. Rovněž bude připravena lahůdka pro zájemce o historické disciplíny - korejský terč 144m nebo turecká puta 90m. Jsou to disciplíny co se nedají dost dobře natrénovat a cílem je propagovat je, aby více lidí vědělo co se střílelo v historii a jak to bylo obtížné.

V rámci vaší maximální spokojenosti se budeme snažit veškeré disciplíny ztížit a popřípadě doplníme program o další krkolomné kousky. Z těchto důvodů si vyhrazujeme právo na změnu propozic.

Ubytování – od pátku do neděle ve vlastních stanech u Skautské klubovny. WC, sprcha, kuchyňka, lednice v místě. Pro omezený počet účastníků (nejlépe žen a dětí) je možno zajistit ubytování ve vlastních spacácích uvnitř klubovny.

Stravování –
VLASTNÍ !!  Po celý víkend pivko a nějaký to nealko.

Co s sebou – Stan, spacák, luk , šípy, toulec, ešus, bagr, korbel (pulitr) a dobrou náladu.
Po oba večery bude pálen táborový oheň, takže nalaďte hlasivky nebo nějaký hudební nástroj.
 
Případné dotazy zodpoví –
Leoš Kutílek
Lichnická 398
Ronov nad Doubravou
538 42
tel: 775 953 581
email:
leon.sagittarius@seznam.cz 

Startovné –300,- dospělí, kvočna zdarma, děti do 13 let – 100,-

Prezentace soutěžících proběhne v sobotu 8.7.2017 v 7,00 – 8,30
Přihlášky zasílejte na -
jaroslav.choma@tiscali.cz 

Do přihlášek uveďte jméno,příjmení.
Odpovědět
#3
POZOR důležité upozornění pro ty co přijedou autem a budou chtít stanovat:

Vlastník pozemků za mostkem nechce aby se tam parkovalo a stanovalo. Auta bude možné zaparkovat na parkovišťátku před vjezdem ke klubovně a stany mohou být na plácku před klubovnou. Omezený počet žen a dětí může spát nad klubovnou.

Jichoč
Odpovědět
#4
Ahoj, budou povoleny vlastni flu-flu?
Odpovědět
#5
(06-26-2017, 11:25 PM)Stalker Napsal(a): Ahoj, budou povoleny vlastni flu-flu?

Dohodnem se na místě
Odpovědět
#6
něco málo fotek, co jsem nafotil. nejsou nikterak upravované, jen jsem promazal rozmazané. pokud byste chtěli nějakou v origo velikosti, napište a já pošlu.
https://goo.gl/photos/uHFS473R3UDXz5XJA
Odpovědět
#7
(07-09-2017, 09:16 PM)ZdendaVonVlkov Napsal(a): něco málo fotek, co jsem nafotil. nejsou nikterak upravované, jen jsem promazal rozmazané. pokud byste chtěli nějakou v origo velikosti, napište a já pošlu.
https://goo.gl/photos/uHFS473R3UDXz5XJA


 Ahoj Zdendo, díky za fota :-)

Ahoj,

děkujeme za parádní víkend, setkání s přáteli, super střílení, některým se dařilo lépe Arrow Šedý vlk Arrow   i gulášovka moc potěšila, sluníčko přálo... Těšíme se na příští 10. ročník :-D Ať se daří kluci.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)