Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spoušťové mechanismy (upgrade a úpravy)
#1
Ahoj, po nápadu KOŘENa a po přečtení několika recenzí jsem se rozhodl kuši Excalibur upgradovat novou spouští od společnost Triggertech.

Objednat spoušťový mechanismus lze přímo na stránkách výrobce a případně lze přikoupit i krásnou červenou spoušť. Pozor, spouště mají dvě varianty, jedna je přímá a druhá předsazená (záleží do jaké kuše je to určeno). Spoušť samotnou není nutné objednávat, lze použít i tu stávající.

Celkově mě to v 07/2017 přišlo na:
  • spoušťový mechanismus.................. 150 $
  • spoušť červená, přímá........................ 20 $
  • doprava Kanada => USA................. 16,5 $
  • doprava USA => ČR (ShipExUS.cz)... 23 $
  • CLO....................................................... 0 $
Což v českých korunách dělalo cca 4900 Kč.

Přišlo to v pěkné krabičce, vč. všech potřebných šroubků (přestože se daly využít stávající) a návodu. Jsou potřeba palcové imbusy 3/32, 5/64, 7/64 a 1/8. Takže takhle to vypadalo po rozbalení a po montáži:
       

Na zkoušku jsem si i rozebral původní spoušťový mechanismus Excalibur:
   

Postřehy z používání:
  • rozhodně to za ty prachy stálo, spouštění je velmi přesné a jemné (ve srovnání s původní spouští jsem nikdy nevěděl kdy přijde výstřel), DanM může potvrdit,
  • záchyt tětivy mnohem míň ničí omotávku tětivy, zatím vystřeleno cca 100 ran a na tětivě to vůbec není poznat,
  • přijde mi to kvalitněji zpracované oproti Excalibru,
  • vzdálenost mezi otevřeným záchytem tětivy a railem je o cca 1.5 mm menší než u Excalibru (není problém, pouze drobný rozdíl).
Odpovědět
#2
WOW! super upgrade. Spoušť dělá u střelby brutálně moc. Každému sedí samozřejmě vždy něco jiného, ale zrovna toto je věc, která by imho sedla každému. Za rozborku origo spoušťáku máš u mě zlatého bludišťáka  Big Grin takovéto fotografie kušomilové a kušofilové vždy rádi vidí. Těším se, až si ji vyzkouším.
Odpovědět
#3
Tak to je dobrý ugrade, tiež som ho plánoval keď som mal ešte Matrixa, nakoniec to dopadlo trocha inak...
Odpovědět
#4
Zdravím vespolek.
Má někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi spouštěma na Matrix Bulldog originál od Excalibru: ACP Trigge, a od TriggerTech: Excalibur Single Stage 2.5 Trigger ?
Která je lepší? Má hladší chod? Lépe provedená?

https://www.excaliburcrossbow.com/access...p-trigger/

https://triggertech.com/collections/cros...-stage-2-5
Odpovědět
#5
(12-23-2019, 01:28 PM)snipers Napsal(a): Zdravím vespolek.
Má někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi spouštěma na Matrix Bulldog originál od Excalibru: ACP Trigge, a od TriggerTech: Excalibur Single Stage 2.5 Trigger ?
Která je lepší? Má hladší chod? Lépe provedená?

https://www.excaliburcrossbow.com/access...p-trigger/

https://triggertech.com/collections/cros...-stage-2-5

Ahoj, nevím o nikom kdo by z nás měl ACP, ale zkus do výběru zahrnout i Cermanovu úpravu spouště, která rozhodně není špatná. Na kladkových kuších mám Triggertech, na reflexních něco na způsob Cermanovi úpravy. Oboje má své výhody i nevýhody.
Odpovědět
#6
Máš s Cermanovou úpravou nějakou zkušenost? Nebo jsi měl možnost ji porovnat s TrrigerTech?
Mám Bulldog 380, a mě originální Excalibur chod spouště moc nesedí.
Co by jsi doporučoval pro Bulldog 380?
Díky za radu.
Odpovědět
#7
S Cermanovou úpravou jsem měl tu možnost 2-3 vystřelit, je to čitelná spoušť a jde zlehka. Nijak detailně jsem to nezkoumal, ale přišlo mi to že je to zpřevodovaný (mezi lučík a záchyt je přidaná další páka) klasický mechanismus. Ale netvrdím to na 100%, možná se pletu. Jestli by ti byl schopen Cerman udělat tu jeho úpravu i pro Bulldog, to nevím (na stránkách to napsané nemá).

ACP a Triggertech jdou však jinou cestou, mají mezi lučíkem a záchytem vložený malý váleček, který snižuje tření (toto tření je u Bulldog 380 značné, už i na 310 je ta spoušť tvrdá). V Triggertechu je tento váleček plovoucí, u ACP je přidělaný k záchytu (usuzuju jen z fotek). U Triggertechu se mi nelíbila hůř čitelnější spoušť (výstřel přišel dřív než chceš, což na závodech nepotěší), ale třeba jsem měl vadný kus (vada válečku). Čím víc váhy drží záchyt tětivy (pro Bulldog 380 je to 260 lb = 118 kg), tím větší nároky na spoušť jsou, proto jsem dal Triggertech na kladku.

Jestli máš Bulldog 380, tak tam je lučík mírně předsazený oproti spoušťáku, tudíž Triggertech bys asi musel mechanicky upravovat:
   
ACP trigger existuje i ve variantě pro Bulldog.
Odpovědět
#8
Díky za zkušenosti a doporučení. Psal jsem na podporu Triggetech a tam mě odpověděli, že to na Bulldog 380 nemají odzkoušeno. Nabídl mě, že mě to může poslat za cenu bez poštovného s možností vrácení zpět. Také jsem se díval na stránky Excalibru a viděl jsem, že to mají i pro Bulldog 380. Takže to mají na tyto výkonné kuše odzkoušené.
Zvážím co je lepší varianta.
Odpovědět
#9
Ještě jsem v telefonu našel dvě fotky rozebraného TriggerTech:
       
Odpovědět
#10
[b]TriggerTech Excalibur 1.5lbs Single Stage Target Trigger- novinka pre rok 2020[/b]

Tak som sa "stastnou zhodou okolnosti"  dostal k najnovsej serii spusti od Triggertech pre Excalibur, ktoru zacali znovu vyrabat v r .2020, 
je to tercovy model Single stage, so znizenym 1,5Lb odporom a dodavaju ho zatial exluzivne pre dvoch  EU distibutorov kusi  v Nemcku, je k dispozicii skladom.

Armbrustmarkt.de
Arrowinapple.de

Idem to nahodit na moj 200lb Excalibur a cez vikend otestujem, potom napisem par postrehov oproti seriovej orig. spusti, co som tam mal doteraz...
Vizualne vyzera dobre, zuby krasne vylestene, tak omotvku by nemala nicit, hladky chod, naprazdno ide super lahko a ma oproti originalnej aj o dost kratsiu drahu.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)