Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše - díl 2.
#15
Opět kvalitní čtivo, které člověk v takovém formátu a obsahu neshlédne ani na stránkách výrobce. Už bys měl dostat toho zlatého bludišťáka  Wink 

I když je toto diskuzní fórum, tak ti tady nechci plevelit vlákno, protože čtení tvých příspěvků je jak čtení bájných románů, kdy se člověk na plno ponoří do děje a každý další tvůj příspěvek ho ponoří ještě hlouběji. Po cizím příspěvku se dosti často stává, že nastanuvší diskuze daného čtenáře z této krásné představy bohužel opět vyvede zpět do reality... To byla ve zkratce pochvala k jedné z tvých kvalit. Teď ke kvalitám dané kuše...

Vzhledově velmi povedený kousek. Malé, kompaktní rozměry, neotřelý dizajn jak už v ramenech, tak pažbě. Líbí se mi spojení novodobých materiálů a dřeva (byť už jen překližky). Kuše díky tomu nepůsobí tak "studeně" a "bez duše" jako většina dnešních kuší. Rozhodně také bude příjemná na omak a v zimě nebude tak studit. Je hezké vidět, že něco takového vzniklo pár set kilometrů od nás. 

Po technické stránce je to opět něco krásného. Konečně je zde nabíjecí mechanizmus, který je přímo zabudován v kuši, umožní natáhnout i obrovskou libráž vyvinutím velmi malé síly, ale hlavně máme vše na kuši a nic neztratíme (klička u konkurence). Osobně si myslím, že bude potřeba pažbu zalomit víc jak 3x, ale i kdyby to bylo 10x pořád je to parádní nabíjecí systém. (výměnou ozubených koleček by se dal samozřejmě potřebný počet zalomení zkrátit, na úkor větší síly potřebné k zalomení pažby). 
Podobný systém ramen jsme už viděli, tak doufám, že zde návrhář zúročil bývalé chyby, které se onehdá vyskytly.
Jako terčová zbraň, zbraň na parádu nebo zbraň pro lovce čekající na svou oběť na posedu, je to určitě velmi dobrá volba. Energie má na rozdávání, kuše bude vyvážená a výstřel příjemný. Pokud bych vybíral kuši jako loveckou, právě daná dlaňová pojistka z Coltu 1911 by mě vadila. Lovec prodírající se křovím a nízkým porostem nenosí kuši na zádech, ale drží ji v rukách. Při držení rukojeti kráčí s odjištěnou a nabitou zbraní. Stačí vzpříčená větvička, nešikovný úhel a může se lehce stát, že kuše vystřelí. Zvláště dnes u velmi jemných spouští je riziko o to větší. 

Každopádně, už se těším, až si ji pořídíš a až si vystřelím  Big Grin
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Malosérioví výrobci kuší, zakázkové stavby, speciální kuše - díl 2. - od KOŘEN - 01-08-2018, 06:11 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)