Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strhávané peří
#1
ahoj, kde by se dalo koupit, či je nějaká technika jak vyrobit strhávané peří?
Michal Koska - Znojmo
Odpovědět
#2
Technika je jednoduchá, místo řezání brk se strhne pouze tenká povrchová blanka s opeřením  Smile
Mně se to také líbilo, ale také jsem chtěl ty krásně barvené letky kupované a tak jsem si začal vyrábět náhradu strhávaných letek tak, že kupovaná kormidla upnu do kleštiny lepičky a na nalepeném kusu brusného papíru odbrousím to brko až na tenkou blanku a po nalepení je to prakticky shodné jako trhané. Doufám, že mne tradicionalisté nebudou hrubě napadat. Wink
Odpovědět
#3
Děláme to taky tak, Ivane. Ne vždy se podaří peří dobře strhnout. Potom by přírodní letka nestála 18 ale nejmíň 28 korun..
Odpovědět
#4
Já mám pocit, že se to takhle brousí často. Dokonce i Vidím to dělá podobně.
Odpovědět
#5
Já si samozřejmě na tento postup nedělám patent Smile , jen jsem odpověděl na otázku . Začal jsem s tím před devíti lety k mým  šedesátinám, kdy jsem začal s lukostřelbou a koupil jsem si lepičku Carter s kovovou kleštinou. Viděl jsem i novější lepičky s plastovou, zakřivenou kleštinou, se kterou to asi tak jednoduše nepůjde.
Odpovědět
#6
pouzivam aj ja tu kovovu lepicku, nemam Cartel, ale nejaku inu, ale super ;-) s umelymi lepickami je to vopruz.
ja len strhavam. ta tenka priesvitna blanka co tam ostane po strhnuti je este aj konvexna, co ju predurcuje na dokonale prilnutie k telu sipu. Treba sa to samozrejme naucit, lebo nie je to take lahke ako lepit vysekavane rovne brko lepickou ;-)
samozrejme ta tym nijak nenapadam Ivan ;-) tiez to tak niekedy robim, ked mam kupovane perie. ale vacsinou mam prirodne, sedliakov co chovaju husi a kacice je nastastie stale dost a takisto sa sem tam pocas zimy najde zaujimava skapacina s kvalitnym perim ;-)
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)