Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obecně tlachací o šípech
#1
Music 
Ahoj střelci, jsem novým majitelem vlastnoručně postavených šípů a chtěl jsem se pochlubit. Jsem jinak absolutně bez zkušenosti a podařily se mi hned dva ze tří, na poprvé. Už to bude myslím jenom lepší a lepší, hehe. Létají rovně a dobře, jsem naprosto šťastnej a překvapenej  Smile

...byla to docela věc to nastudovat a udělat. A to dokonce bez oficiálních nástrojů (kromě ořezávátka) tj. "co dům dal". Než jsem vymyslel techniku, jak rozumně rychle a přesně ostříhnout pera skrze nalepení na izolepu odpovídajícím způsobem, tak to docela trvalo. Ze začátku, jedna letka tak 20 minut a vypadala hrozně. Nyní letka vypadá krásně rovně a trvá méně než několik minut. To byla nejhorší část všeho. Teď můžu říct, že oficiální nástroje fakt nejsou potřeba! Netvrdím, že to s nima nejde třeba ještě lépe (kdo je chce, ať je má...), ale tvrdím, že to jde i bez nich a není potřeba za ně utrácet. Jsem nadšenenej.

Nástroje: izolepa, kartonová formička, chirurgické nůžky, krabička od Noctua větráčku Big Grin , lepidlo(a) - chemoprén na hroty a končíky, sekundové na letky, niť.
Věřili byste, že ta zmíněné krabička má tam, kde se stýká boční hrana a víko přesně takovou rýhu, kam se dá založit a zmačknout peří, aby drželo hezky rovně? Big Grin

Pro samotné uchycení peří jsem vyhledal techniku na YT. Doporučuji, podle ní to šlo (s trochou úprav k mé konkrétní situaci) jako po másle.
https://www.youtube.com/shorts/m17lji1LF7k

No a tady obrázek výtvoru. Šípy 11/32 pro reflexní 40# s rychlostřelbovými Vermil V-Nock končíky.

[Obrázek: aaaaaf3f9.jpg]
Odpovědět
#2
Gratuluji, kamaráde, mám radost. A taky máš doma hezké parkety.
Lojza
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)