Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
#22
ATA trade show 2018 v Indianě se nám kvapem blíží. Jedni výrobci drží své překvapení pevně pod zámkem, jiní už delší dobu dávají útržky informací. 
Jedním z takových je Excalibur, který letos přijde s novinkou, srovnatelnou s příchodem prvních Matrixů. Firma nejspíš pocítila, že už ztrácí krok se svými kladkovými konkurenty a přestávají být konkurenčně schopni. Stále však přemýšlejí, na co nového by dokázali nalákat nové i stávající zákazníky. Odpovědí by měl být letošní model, který se má stát vlajkovou lodí a nese jméno Assassin. Původně byla označena jako Micro Assassin. Tato kuše má spousty nových vlastností.
Zde originální znění s obrázkem

Jako první novinka, kterou jsme ještě u Excaliburu neviděli, je nabíjecí kličkový mechanizmus, který je už integrován v pažbě. Podle popisku by měl být velice tichý "dead silent". Nabíjecí klička je uschována v pažbě, podobně jako např. u kuší Tenpoint a jejich acu-draw mechanizmu. 

Druhou novinkou je KONEČNĚ štelovatelná pažba. Délkově by se měla dát prodloužit až o 3 palce, z 12'' na 15'' a lícnice by se měla dát seštelovat výškově až o dva palce. Lícnice je taktéž určena pro praváky i leváky. 

Třetí novinkou je nový spoušťový mechanizmus. Je dvoupolohový a bez tření. Takže něco jako Triggertech, kde se místo tření využívá valivý odpor. 

Čtvrtá novinka (nevím jestli dobře rozumím) se opět týká spoušťového mechanizmu. ten by měl být ve stylu jako u kuší Ravin nebo PSE Tac. Tzn. že se celý špoušťový mechanizmus zacvakne za tětivu a pomocí kličky se kuše společně s mechanizmem "nabije". (takhle jsem to pochopil, zcela jasné mi to bude, až to uvidím jinak napsané nebo na videu).
   
Zatím nejsou informace o parametrech. Osobně si myslím, že to bude něco mez Matrixem a Micrem. Z fotek lze vidět, že je použité lučiště (hlava) z Micra Suppressoru. Pojistka proti výstřelu bude už asi zboku. Nejde vidět klasické ADF, takže spoušťový mechanizmus již nejspíš bude obsahovat ADF v sobě.

Samozřejmě inovace něco stojí a výsledná cena kuše by měla být 1599 USD.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Novinky ze světa kuší, testy, srovnání - od KOŘEN - 01-01-2018, 07:08 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)