Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
#29
No, jak už se tu probíralo, Ravin se stal dalším přelomovým typem co se technologií a vzhledu týče, s obrovským wow efektem. Celý rok jsme mohli vidět, že vyhrával v testech, byl ho plný YouTube i stránky střeleckých časopisů. Stejně jako koupil TP práva na používání reverzních ramen pro typy Horton Storm, Vortec a TP Nitro RDX, mohl koupit práva na některé patenty Ravin.
Ten Pointu by to pomohlo být a špici, mít kuši s rychlostí 400 fps+ a Ravinu, jako malé firmě pak finančně. Mohla by tak vyvinout a představit další zajímavé modely. Což by bylo každopádně ku prospěchu věci a opět by to popostrčilo vývoj kupředu. 

Jinak trendem se stává nejen malá hmotnost a rozměry, ale i co nejmenší nátahové síly. Trh kuší v Severní Americe je velice rychle rostoucím odvětvím. Údaj z roku 2011 říkal, že došlo za 5 let k nárůstu prodejů kuší o 70 - 80%. A tento trend nadále roste, čemuž přispívají další státy, které legalizují lov touto zbraní, i široká nabídka výrobců kuší a příslušenství. Začínají střílet bývalí lukostřelci, kteří ze zdravotních důvodů nemohou střílet luk, střílejí mladí, staří, ženy. Většina populace také slábne a Američané jsou pohodlní. Například Excalibur již neuvádí důležité parametry u svých kuší jako jsou délka, šířka, energie střely, ale tzv. cocking effort, sílu potřebnou k natažení. Proto výrobci jako Ravin nebo právě Excalibur jdou touto cestou u svých nových modelů. Tlustý Američan na posedu v sedě zatočí kličkou s cocking effort 12 lbs a střelí si trofej, aniž by musel zvednout svojí velkou zadnici. 
Nový TenPoint je dle mého lepší, pokud bude mít systém Acu Draw 50, kdy jste schopni natáhnout bleskově a bezhlučně. Ale vzhledem k vývoji na tamním trhu, bude muset mít kličku Acu Draw v záloze také. Alespoň jako příplatkové vybavení.
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Novinky ze světa kuší, testy, srovnání - od DanM - 01-03-2018, 05:11 PM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 2 host(ů)