Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novinky ze světa kuší, testy, srovnání
#55
To KOŘEN
Super novinka! Je mi až s podivem, že se světoví výrobci nepokusí o pěknou, moderní pistolovku.
Jasně, že značky jako Ten Point to nemají zapotřebí a staví pouze top modely. Ale např. Barnett,který má s tímto druhem kuší největší zkušenosti naprosto zaspal. Navíc by tím mohl skvěle doplnit třídu kladkových kuší Youth pro mládež.

Inu východ si s image hlavu nedělá a naopak vidí možnost dobře vydělat na levných a dostupných kuších pro všechny. Inovace v tomto směru je mi sympatická.
Druhou věcí je, jak např v Číně inovují. Jde o kopie nebo licence západních typů. 
Jako byly předchozí typy licencemi nebo kopiemi starých Barnettů (Imp, Phantom, Trident, Cobra), U R9 se nemohu ubránit jasné inspiraci ruskou pistolovkou s integrovanou nátahovou pákou Strizh Strelets (o které je samostatný článek zde http://www.lukostrelec.cz/subdom/forum/s...=27&page=2). Ať už jde o systém nátahu, tak možností připojit pažbu,...

Na druhou stranu, Strizh je nesehnatelný a ač východním značkám a jejich typům nefandím, zde bych byl ochoten udělat výjimku a takovou kuši rád pořídil. 
Nabízí obrovské množství úprav. Dřevěné střenky na pistolové rukojeti, předpažbí nátahu, lícnici na přídavné pažbě, optiku, custom šipky, tětivu,... Pokud má kuše alespoň trochu slušnou spoušť (na úrovni základních velkých typů), která se bude nechat navíc ještě upravit, tak to nebude mít chybu. Už to vidím  Wink

Výkon (byť bude výrobcem opět nadsazen) bude dostatečný na zábavnou terčovku s přáteli a tam kde se to může i na lov drobné zvěře tzv. "small games animals" (holubů, vran, veverek, zajíců), kde je limit energie pro usmrcení 7 joule.


Ještě doplním fotku kuše "v plné palbě" a zahraniční článek s údaji.

   

https://www.kruisboogkopen.com/reviews-t...mpression/
Odpovědět


Příspěvků v tématu
RE: Novinky ze světa kuší, testy, srovnání - od DanM - 02-06-2018, 09:55 AM

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 49 host(ů)