Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vertikální kuše
#11
Zdravím,
měl bych několik dotazů ohledně skorokuše :-) Na kolik vyjde poštovný, na kolik clo a nebyl problém poslat do ČR? S tím jak unie začína přitvrzovat ohledně zbraní.
Zatím se rozhoduji mezi Vicious od Barnettu a vertikalou od Hickory creek. Oboje ma svoje výhody a nevýhody.
Odpovědět
#12
Ahoj, hele spěchal jsem, tak jsem to nechal poslat přímo od výrobce letecky. Pošta tedy do 100 doláčů. Pokud chceš, aby tě zastupovala Česká Pošta při vyřizování CLA a DPH, tak si naúčtují cca 100 Kč, ale ty to máš bez starostí, jen jim pošleš dokumenty (vyplněná plná moc, faktura, výpis z účtu, odkaz na produkt a popis o co se jedná, z jakých je to materiálů a k čemu to máš). DPH je 21% z celkové částky a CLO mi možná ani nevyměřili nebo pokud jo, bylo to okolo 5-7%.

Druhá možnost je nechat si to poslat lodí - stojí to cca 30 doláčů, ale čekáš asi 4-6 týdnů. (Mrkni do zpráv)

Odkud jsi? Mohl by sis ji kdyžtak omrknout, osahat a vystřelit si. 

Poslední dobou nebyl vůbec čas na střílení - naposled jsem zkoušel kolimátor, ale mě moc nevyhovoval. Přešel jsem zpět na optiku (kterou do budoucna upgradnu na něco lepšího). V příštím týdnu mám v plánu postavit těžší a asi i kratší šípy a znovu si po delší době zastřílet a doladit systém. 

Přikládám nějaké momentky a foto z průběhu posledních měsíců:
                 
Odpovědět
#13
Jsem od Uhlirskych janovic. Ja zatim zjistuju info, z kusema ani s lukama nemam zatim zadny zkusenosti, ale zas nechci kupovat tady neco za desitku, kdyz z venku muzu dotahnout za nejakejch 800 dolcu hracku o nekolik radu vejs. Na mini se mi libi uchop na kterej jsem zvyklej z airsoftu.
Odpovědět
#14
Poslední dobou se dostavilo pár chvilek volna a tak jsem po delší době sáhl po kuších. Na Mini jsem si objednal novou (bazarovou) optiku. Problém u Mini je ten, že optika nemůže být moc dlouhá ani moc široká. Ta šířka by se dala vykompenzovat vyfrézováním většího osazení, ale délka by se kompenzovala už stěží. 

Tato optika je nějaká noname, má přiblížení 3-9x, tubus 30 mm a parádní osnovu. Vzhledově připomíná ty od Arrowinapple.

S novou optikou střílí Mini jedna báseň. Zde nějaké nástřely - podotýkám z ruky.
30 metrů:
(doplnit foto [u][i]- omezení prostoru)[/i][/u]
35 metrů:
(doplnit foto[u][i] - omezení prostoru)[/u][/i]
40 metrů:
(doplnit foto[u][i] - omezení prostoru)[/u][/i]
A zde nějaké foto kompletu:
(doplnit foto[u][i] - omezení prostoru)[/u][/i]  [Obrázek: img201zjz.jpg]

opět budu muset požádat adminy o vysvětlení, proč v roce 2018 dostane uživatel fóra přidělených pouze 4,88 MB na přílohy...Nad některými věcmi zůstává rozum stát.
Odpovědět
#15
Koren..z videii ktoré som videl sa mi vidí, že tá tetiva je akokeby paralelne a blízko oka.nemas obavu,ak by sa ti to roztrhlo tak blízko tváre? Videá a fotky zvyknú skreslovat,tak sa možno mýlim, či?
Odpovědět
#16
Tětivu nemáš přímo před okem, oko je až za ní, tudíž to není jak u kladkového luku, kde hledíš přes peep. Pokud by praskla tětiva a neuhýbala by nijak bokem, lisklo by to člověka přes čelo-nos-levou tvář. Takže by se to vyhnulo očím. Stejný strach můžeš mít i u normálních kuší, u hodně modelů je tětiva tlačena na rail, takže při prasknutí se zvedá směrem k obličeji. 

Na druhou stranu tady je to vlastně trochu jinak. Tětiva je držena celou dobu za D-loop, takže když tětiva praskne, vymrští se jen jedno rameno a druhé zůstane pořád napnuté, i když samozřejmě z části povolí. 

Na třetí stranu  Big Grin  to znamená, že pokud zůstane tětiva zaháknutá a nepovolí jedno rameno, tak zůstane napnuté i lanoví a tím pádem by se to druhé rameno nemuselo vůbec vymrštit. Takže škoda na kuši minimální a ujma na zdraví diskutabilní.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)