04-15-2020, 06:53 PM
Souhlasím s Danem a Spitamenem. Nelze hodnotit jen podle druhu a viskozity maziva. Já například pozoruji lepší stav tětiy res. omotávky u micra 335, které má nátah 260 lbs, než u Matrixe s nátahem 220lbs. Micro má tenoučkou tětivu oproti tomu matrix pořádný špagát, ale Micro je na tom prostě líp. Mažu stejně, naopak na Micro jsem si přimíchal, abych to měl řidší. Taky jsem vypozoroval, že největší bordel dělá natahovák, pokud je omotávka nedostatečně utažená, projeví se to ihned u natahováku a začne se rozjíždět. Tahal jsem zprvu ručně, bylo to OK, ale dlouho mě to nebavilo.
Takže určitě hraje roli šňůra, její kvalita, tloušťka, materiál, pak samozřejmě precizně utažená omotávka, stav záchytu a síly působící na nataženou tětivu. Kladkové kuše jsou na tom o mnoho lépe. Znám pár lidí, co jim tětiva vydržela s kuší.
Takže určitě hraje roli šňůra, její kvalita, tloušťka, materiál, pak samozřejmě precizně utažená omotávka, stav záchytu a síly působící na nataženou tětivu. Kladkové kuše jsou na tom o mnoho lépe. Znám pár lidí, co jim tětiva vydržela s kuší.