07-09-2017, 08:28 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 07-09-2017, 08:31 PM uživatelem KOŘEN.)
Dnes jsem měl chvíli čas, tak jsem šel otestovat těžší šíp. Opět Pro Elite od Tenpointu, tentokrát s 145 grainovým hrotem a lumenokem. Celková váha tedy 476 grainů. Měl jsem jen hodinku čas a chtěl jsem udělat ještě minimálně jedno měření podobného rázu, tak jsem střílel jen 3 šípy opět na vzdálenosti 0-80 metrů po deseti metrech. Zde je tabulka s hodnotami:
Zde grafické vyobrazení průběhu daného měření:
Další grafy porovnávají rychlosti a energie šípů dnešního a včerejšího měření.
Jak je možno vidět, rychlost je samozřejmě s těžším šípem nižší, ale dopadová energie je vyšší. Udělal jsem i poměry jednotlivých měření. Je možné pozorovat, že poměr rychlostí šípů se postupně snižuje a poměr energií šípů se naopak zvyšuje. Některá měření samozřejmě trochu ulítla, ale postupná tendence lze i tak vypozorovat.
Jo a jinak u posledního výstřelu mi brutálně ujela ruka a rozstřelil jsem obě dvě dřevěné vymezovače prostoru z hradel
Haluz jak sviňa - jedním šípem obě dvě. Takže to jsou moje dnešní fotky ze střelby
Zde grafické vyobrazení průběhu daného měření:
Další grafy porovnávají rychlosti a energie šípů dnešního a včerejšího měření.
Jak je možno vidět, rychlost je samozřejmě s těžším šípem nižší, ale dopadová energie je vyšší. Udělal jsem i poměry jednotlivých měření. Je možné pozorovat, že poměr rychlostí šípů se postupně snižuje a poměr energií šípů se naopak zvyšuje. Některá měření samozřejmě trochu ulítla, ale postupná tendence lze i tak vypozorovat.
Jo a jinak u posledního výstřelu mi brutálně ujela ruka a rozstřelil jsem obě dvě dřevěné vymezovače prostoru z hradel

Haluz jak sviňa - jedním šípem obě dvě. Takže to jsou moje dnešní fotky ze střelby