Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 4.5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuše Excalibur
#81
Ahojte, cistou nahodou som navstivil cermanov obchod (kuse.cz) a tam objavil bulldog 385.. hned ma zaujal.. je to nieco ako bulldog 330 len s dlhsim telom a s pouzitou hlavou a ramenanami od bulldoga 440. Tuto kusu ale excalibur v ponuke nema, tak som sa pytal ci sa jedna o produkt vyorbeny presne na mieru, po chvilke som dostal odpoved ANO (zvysok co mi pisal do emailu sa mi nechce pisat) cena vychadza na cca. 882eur co je pomerne vysoka cena(len pre porovnanie tu v Nemecku viem kupit bulldoga 440 za 879e), kusa obsahuje novy puskohlad excalibur tact 100, ale je bez novej spuste vraj by bola cena este vyssia a vraj rozdiel medzi origo a novou spustou je takmer nulovy... Medzi tym som zbadal na strankach excalibu, ze modely bulldog 380 a 400 uz niesu dostupne a spozoroval to aj na inych strankach vie mi niekto povedat dovod? Naposledy takto stahovali problemove tipy- matrix 405 a 380 ktore prave nahradily tieto bulldogy na ktore som vela staznosti nezaznamenal.. teda chysta excalibur nieco nove? Zeby seriu bulldog ktoru vyrobily pre cermana este vylepsia? (napr. technika TD,dlhsie telo-..) alebo uplne nove modely?
Odpovědět
#82
Excalibur Bulldog 380 už se opravdu nevyrábí. Potvrdily mě to originál v Excalibru.
Zásadně doporučuji kupovar originál kuše neupravené!!! A pozor na tohoto prodejce!!! Reklamoval jsem u něj ramena a udělal mě takovou prasárnu, že jedno rameno nechal původní a druhé dal nové! Okamžitě se to projevilo na střelbě dokonce na 20m! Nepřesnost!
Po komunikaci přímo s Excalibrem mě poslali z Kanady komplet nový pár ramen! Takže kuse.cz v žádném případě!!! Je to na výrobu zbytečných problémů!

Navíc při bližšším pohledu je jeho 385 kombinací staré pažby Matrix + jeho vymyšleného a jím vyrobeného duralového railu. Je to pouze jeho vlastní home made výrobek!!! Excalibur nebude dělat pár kuší pro malého prodejce v malé zemi jako je ČR, nebo SR!!! Vím že to láká, protože 380 už se nedělá, ale je to opravdu riziko jít do toho!

Anebo je to upravený rail Bulldog 440! Zkrácený! Dělá to proto, že 440 je příliš silná a těžká na nátah a 380 se už fakt nedělá. Přitom 380 byla skvělý poměr výkon/kvalita. Je to prostě upravený home made!!! Zásah do originál kuše.
Odpovědět
#83
Ako som uz pisal, vyezera pekne, ale za tie peniaze sa to neoplati
Odpovědět
#84
Je divné, že nevznikol model buldog 450.urcite by šlo o najvýkonnejšiu kusu na trhu..Smile
To , že to skracuje,je ešte tá snáď lepšia varianta.
Pamätníci určite nezabudli na ultramax..Smile
Odpovědět
#85
Tak tetiva od teba ma za sebou prvych 200 ran Smile.Po nahodeni a prvych 10 ranach ju natiahlo o 4mm k predku sochy,skrutil som ju este o 1 zavit a uz ju nehlo.Mas paradnu robotu Smile!Stredovka drzi dobre.Mazem ju stale kazde 4 rany.
Rail vzadu a plosku pred zubami zachytu som vylial tekutym kovom,aby tam vzniklo korytko v ktorom sa sip opiera spodnou polovicou.Po 200 ranach tym jednym sipom uz na nom vidno vzadu tie oderky,ale oproti tomu,ako ich dralo predtym, je to teraz uplna pohoda.Tak som s upravou spokojny a dufam,ze kusa vydrzi dlho.
Odpovědět
#86
Ok, priebežne díki za report,je nejaký výpadok omotavacieho vlákna zo zámoria, čiže ďalšie práce sú pozastavené na dobu neurčitú, alternatívne vlákna na výrobu nechcem,teda ďalší ľudia musia žiaľ čakať, alebo sa obrátiť inde.
Tie odetý tam budú vznikať časom stále,ako sme sa o tom osobne rozprávali, vzniká to pri štarte šípu,fyziku odrbat nejde,len korigovať.ale je super že si to takto zvládol a vychytal, minimálne predlzis životnosť šípu atď.
Odpovědět
#87
S Frantou Cermanem jsem mluvil teď na závodech.
Ten Bulldog 385 je prý postavený přímo u Excaliburu. Šlo o sérii 50 ks, což je prý i minimum, které jsou ochotni postavit. Je to postavené na nových silnějších ramenech použitých na nejsilnějších Excaliburech. Jen s kratším railem. Jak píše Spitamen, co se spolehlivosti týče, je to lepší, než staré vlastní úpravy, kdy byl rail prodlužován viz. Ultramax a další. Jak to bude spolehlivé ukáže budoucnost.
Pro mě kuše úplně mimo - na terčovku zbytečně silné, na Český pohár 3D moc rychlé, na unlimited 3D je to zase pomalejší (většina kuší přes 400 fps).
Odpovědět
#88
Tak tetiva ma za sebou 300 ran Smile.Trocha poznat otlaky na omotavke,kde ju zachytavaju zuby,inak je ok.Namontoval som dorazy tetivy,len som pouzil slabu pasovinku,tak ich ohyba.Musim urobit z hrubsej pasovinky.Ale aspon uz tetiva nemlati az do toho duraloveho drziaka ramien Smile
   
Odpovědět
#89
Zdravím pánové, chtěl jsem se pozeptat jestli nemáte někdo nějaké zprávy o tom, jestli se EX nepolepšil v ramenech řady micro. Co jsem pročítal US fora ( s překladačem to bylo fakt dobrodružství ), tak jsem narazil na hodně špatných recenzí na micro 335, ale u prvních sérií. Takže jsem vydedukoval, že ty nové mohou být lepší. Jinak řada micro má docela velkou nabídku a docela se ve světě prodává, ale jak se tady psalo, funguje to tam jinak. Tady na foru jsem nepostřehl nikoho co by tuhle řadu měl. Pokud ji někdo máte, napište prosím dojmy.
Docela se mi zamlouvá Short 308 i když nátah je tam také dost velký 254lb, na druhé straně pak AXE 340 s už asi nesmyslným nátahem 270lb. Tak prosím pište. Díky.
Odpovědět
#90
(10-30-2019, 05:57 PM)Alfonz Napsal(a): Zdravím pánové, chtěl jsem se pozeptat jestli nemáte někdo nějaké zprávy o tom, jestli se EX nepolepšil v ramenech řady micro. Co jsem pročítal US fora ( s překladačem to bylo fakt dobrodružství ), tak jsem narazil na hodně špatných recenzí na micro 335, ale u prvních sérií. Takže jsem vydedukoval, že ty nové mohou být lepší. Jinak řada micro má docela velkou nabídku a docela se ve světě prodává, ale jak se tady psalo, funguje to tam jinak. Tady na foru jsem nepostřehl nikoho co by tuhle řadu měl. Pokud ji někdo máte, napište prosím dojmy.
Docela se mi zamlouvá Short 308 i když nátah je tam také dost velký 254lb, na druhé straně pak AXE 340 s už asi nesmyslným nátahem 270lb. Tak prosím pište. Díky.

Ahoj, nevím zda jsi vůbec schopný reálně rozpoznat nátah 115 kg (254 lb) vs 122 kg (270 lb), navíc ten rozdíl je poloviční když to taháš přes kladku. Excalibur papírové hodnoty nátahů podsekává, reálně měřené hodnoty nátahu bývají pak větší.
Micro 335 jsem měl, 500 výstřelů jsem z toho určitě dal a znám lidi co z toho střílejí terčovku, zásadní problémy nejsou.
Poslední modely Excalibur jsou hodně problémové, zejména to je o tom, pod jakým úhlem jsou ramena vůči railu. Negativní úhel znamená problémy.
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 6 host(ů)