Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lukohrátky - 20.7.2024
#11
Ahoj! Normálně tu moc nepřispívám, ale teď mi to nedá. Musím smeknout před organizátory. Na dřívějších Lukohrátkách jsem nebyla, ale jako člen pořadatelů 2 turnajů ročně vím, jak je to náročné a opravdu klobouček. Disciplíny byly neokoukané, některé naprosto krásně zpracované, ale všechny náročné na přípravu.. Nebezpečí jsem necítila v žádné situaci. Asi jsme měli štěstí a kolem 50 se nikdo nepohyboval. Ale snad jsme všichni lukostřelci a bezpečnost známe. Mě osobně by nenapadlo chodit k autu bez půl slova, když se poblíž střílí disciplína. Je to přece o komunikaci...

Také jsem myslela, že se všechny ligové turnaje před zahájením kontrolují, aby měli parametry ATL. Sama jsem několikrát náš turnaj s Mlčochem procházela, aby vše zkontroloval a přeměřil. Přiznám se, že v tomto ohledu mě Rychlostřelba trochu překvapila, ale nemyslím si, že je to něco, s čím by si zkušený lukostřelec neporadil. Takže souhlasím s celým Pavlosovo komentářem.

Každý turnaj je náročný na přípravu a čím méně lidí, tím náročnější. Každý takový organizátor si zaslouží obrovský dík a uznání :-) Já osobně jsem si Lukohrátky velice užila, poznala nové lidi, vyzkoušela nové disciplíny. Tak by to mělo být ? mezi kluby v okolí je běžné i půjčování materiálu a nevidím důvod, proč by se nedalo ledacos domluvit i pro Lukohrátky.

Ještě jednou díky Lucínkům i Holubům. Těch pár lidí z LK Totem si to moc užilo ?? těšíme se na pokračování
Odpovědět
#12
Ahoj za Varnsdorfáky
Nám se turnaj moc líbil, zajímavé disciplíny, super skupina, užili jsme si to na 100%.
Obdiv a díky organizátorům, jak se jim povedlo vše připravit!!!
Moc děkujeme a těšíme se na další ročník
Odpovědět
#13
Ahoj,
 úvodem bych chtěl poděkovat za turnaj všem co se podíleli na přípravě. 

Ke kritice turnaje pak dodám, že se s Lucínkem často neshodne v otázce bodování ligovek i doplňkových disciplín, ale vážím si ho za to, že je ochoten jít s kůží na trh a tu debatu vést a i když si občas v rámci debaty vyměníme nějakou tu nadsázku, sarkasumus a snad i trochu seberionie, tak mám vždy pocit, že se shodneme na tom hlavním, že závody děláme pro partu nadšených lukostřelců a že by jich mělo přibývat (závodů i lukostřelců).

Popichuji všechny, že kdo chce objíždět turnaje, měl by také komunitě přispět tím, že něco sám uspořádá a když dokážou tak velký turnaj udělat prakticky dvě rodiny a ne klub, tak za mě velké díky. Jasně bezpečnost je hlavní, ale upřímně, byl jsem letos na 4 turnajích LL a obdobné nedostatky byly na 3 z nich. Ale za mě je to na to držet nějakou obecnou debatu o tom, jak k bezpečnosti přistupovat. Abychom případné nové pořadatele motivovali místo vystrašení. 

Za mě velké díky za dvoje dětské mety, to by měl být standard a základ fair play, který bychom měli dětem vštěpovat, stejně tak jako vyhlášení malých a velkých dětí, pokud dorazí aspoň 3 :-) v obou věkových kategoriích. Přijde mi trochu smutné když poloviční caparťata stojí dole a dívají se na bednu velkých dětí, ale my dospělí si uděláme LL muži a ženy :-), nebo vyhlásíme dorost a dorostenky, ale děti nerozdělíme. I když mě jakákoli medaile potěší, tak v první řadě by si je vždy měly odvézt děti. 

Abych jen nechválil, takt spíše než jako kritiku, přidám poslední zamyšlení pro všechny pořadatele nebo pro ty co začnou o jednom aspektu bezpečnosti, který často všichni opomíjíme a to disciplíny na čas s pohybem v terénu. 
Za sebe se mi tohle střílení vždy líbilo, když se v Tachově běhalo kolem rybníka a pálilo o sto šest. Ale teď už si říkám, jestli to v podobných podmínkách má tu přidanou hodnotu za případné riziko. Respektive, bych všem doporučil na tohle buď nechat fakt velký prostor, tak aby trasa střelce vedla více mimo terče a kolíky met nebyly v linii. Když přijedu na soutěž, tak závodím a běžím a kombinace, terén, kořeny, kolíky, a terče ze kterých čouhají šípy co jsme tam právě střelil je riskantní dost. 

Tak ať vám to všem dobře lítá,
 Ondra
Odpovědět
#14
Zdravím pořadatele Lukohrátek.
Děkuji za LUMARK za fajn turnaj.
Ale v prvé řadě se chci omluvit ( já vím,už to asi letos zní jako moje osobní klišé...ale ne vždy jsem pánem svého času Sad ..za neúčast na finálním ceremoniálu,mrzí mne,že jsme museli odject ještě dříve než to prakticky všechno došlo do finále..a nemohl jsem osobně potřásti pravicí chlapcům co umístili se spolu se mnou na ,,bedně"..načež slibuji že napříště vše dodatečně napravím.
Díky taky za chutný lehký oběd..který přišel v tom horkodusnu vhod Smile

Co se týče trati a disciplín...velké díky Lucinkům a Holubům...za pro mne netradiční disciplíny.
Vždy potěší nějaká novinka..a to že mi to na rychlo a T20 ,,padalo" níž než bývá zvykem..přisuzuji pouze své ,,neschopnosti" adaptovat se z naučeného standartu na daný aktuálně umístěný terč ..hihi Smile
Děkuji přátelé ..užil jsem si to aji s naší skupinou myslím dostatečně.
S pozdravem a díkem BAZY
Odpovědět
#15
Ahoj, tak mi to nedá a připojuji můj čistě subjektivní pohled. Aktuálně střílím jen svátečně, ale patřím k pamětníkům původních Lukohrátek a podobných turnajů od Zelího a Jařenky, od Lazeckých indiánů … a vždycky jsme se těšili, jak budeme střílet z jedoucího valníku, z posedu, na postavy na 70 m, na kombinaci běhu a střílení … A uplyne 11 let a my řešíme, jestli může někdo zakopnout? No jasně, že může. Ale to může i když půjde na houby nebo se projet na kole. Jsou to LukoHRÁTKY. Co tím chci říct – úplně souhlasím, že na prvním místě je bezpečnost, ale po celou dobu turnaje jsem si nevšimla, že by se střílelo směrem k jiné skupině nebo jiných rizikových situací. Možná bych příště pro případné zájemce doporučila halovku, kde je relativně klid a bezpečí.

    A k LL – pokud někomu z ATL nestačí správná vzdálenost terče a potřebuje mít i jeho přesnou výšku apod., nebylo nic jednoduššího, než před turnajem vše osobně překontrolovat. Nicméně jsem např. při zmiňované rychlostřelbě viděla ve skupině Indiána a Pavlose, jak do terče nasázeli 13 šípů a viditelně je jiná výška nerozházela. Takže kdo umí, tak ten zkrátka umí za každé situace. To příště můžeme řešit, jestli všichni měli při střílení stejnou rychlost větru, tlak a rosný bod Undecided  Fakt by mě nenapadlo, co 11 let může udělat …

    Moc děkuji Lucínkovi & spol., že našli čas, chuť a energii Lukohrátky uspořádat. Bylo to parádní a máte můj velký obdiv a vděk, díky za super den  Wink
Odpovědět
#16
Díky za krásný turnaj, byla to pro mě velká dávka nostalgie a zároveň ukázka toho, jak se některá místa za pár let dokáží proměnit. Bylo super si zastřílet dnes už vzácné disciplíny kombinující pohyb, přesnost a čas Smile také několik nových atrakcí, třeba záludné Kladenské věžáky, kde jedna minela znamenala i 40 bodů propad Big Grin.
Já osobně (v rámci naší skupiny) jsem si žádného nebezpečí ohledně postavení terčů nevšiml a tím, že se už několik let nevejdu do pravidel ligy, tak jsem ani nepostřehl, že je nové pravidlo ohledně výšky terčů ... s 82body na 20m bych si stejně nemohl stěžovat, snad až na to slunce řádící na temeni Big Grin (ale 3 šípy jsem musel protlačovat zpět do terče, abych odhalil co jsem zasáhl).
Doufám, že bude další ročník.
Odpovědět
#17
(07-21-2024, 11:54 AM)Pavlos Napsal(a): Ahoj, v první řadě bych rád poděkoval pořadatelům za moc hezký turnaj. Krásné prostředí, fajn zázemí a nevšední disciplíny Smile . Možná někdy komplikovanější pravidla, ale dalo se to pochopit (vlastně vzhledem k tomu, jak mám na Rejvízu vyhodnocovanou rychlostřelbu já, tak pro to mám pochopeníSmile.

Stran bezpečnosti jsem neměl pocit, že by nastávaly nějaké vyloženě nebezpečné, nepřehledné situace. Některé disciplíny bude dobré dotáhnout k větší dokonalosti, ale jako pořadatel lukostřeleckých závodů už z dob, kdy ještě lukostřelecká liga ani neexistovala Wink , vím, jak je to náročné. Co se týká ligových disciplín, tak určitě bude dobré, aby se dodržovaly stejné parametry (i když se nedomnívám, že je nezbytné mít střed terče vždy v přesné výšce nad zemí), nejsme halová lukostřelba a v přírodě, v boji, nebo lovu se věci taky nechovají vždy stejně a na míření se tím nic nemění pro ty, co to umí. A překvapilo mě, že někdo z rady neprošel a nezkontroloval vše potřebné před soutěží, mohlo dojít k nápravě a nebylo by nutné takových to komentářů!

Pavlos
A překvapilo mě, že někdo z rady neprošel a nezkontroloval vše potřebné před soutěží, mohlo dojít k nápravě a nebylo by nutné takových to komentářů! 
V komentáři před tebou to Lojza uvedl, že je to chyba! Zatím se to nikde nestalo, ale máš pravdu a sypeme si popel na hlavu.
Odpovědět
#18
Závod byl pěkný, musel dát hodně práce. Skupina skvělá, občerstvení super....

Bohužel jsem ale neměla den D, spíše trochu smůly, protože jsme šli po obědě na rozpálený okruh a můj milovaný, asi pět let starý, luk, .. to sluníčko prostě nedal a odebral se do věčných lovišť.... vydržel dlouho, budiš mu země lehká ...  :-)))))))))))))))))))))))))))))))
Odpovědět
#19
Zdravím. Především obdivuji Lucínovic skvělou rodinu, že uspořádá turnaj se zázemím na své zahradě. Díky všem, kdo se na turnaji podíleli. Jak už Lojza uvedl, díky chybné komunikaci v radě jsme ligovky nezkontrolovali. To je samozřejmě špatně. Sypu popel na hlavu svou i hlavy ostatních z rady. Osobně mám také pár podnětů k vylepšení bezpečnosti, ale to rád řeknu Lucínovi osobně. Petr
Odpovědět
#20
Ahoj,

Mám také jednu výhradu. Chápu že na přípravu turnaje nebylo asi tolik času jako u jiných dlouhodobě plánovaných, ale nečekal bych tak zásadní chybu, jako objednání takového počasí, jaké v sobotu bylo. Vždyť přeci nemůže být takový problém, zajistit příjemných 23 stupňů, slunce v zádech na všech disciplínách a mírný osvěžující vánek. Big Grin Big Grin Big Grin

Teď už vážně. Děkuji pořadatelům, že se do přípravy pustili a turnaj zorganizovali. Petr Čížek nedávno zveřejňoval kolik času a km to stojí takový turnaj připravit a je obdivuhodné, že se do toho někdo takhle pustí a je schopen to zorganizovat vpodstatě v rodinném složení. Velice si vážím té ochoty obětovat vlastní čas a pohodlí pro přípravu akce pro nás ostatní. 

V postavení disciplín jsem v rámci bezpečnosti neviděl nějaký zásadní problém. Určitě to mohlo někde být lepší, ale ono když si to člověk prochází sám a když se tam pak nahromadí skupinky střelců, tak je to taky uplně o něčem jiném. Ale základní pravidlo bezpečnosti přeci je, že pokud to není bezpečné, tak nestřílím. A není jen o bezpečnosti, ale i ohleduplnosti k ostatním. Nechápu pak tedy kritiku bezpečnosti od střelce, který sám takovýto základ nedodrží. Prostor u disciplín byl všude dostatečně přehledný, takže nebyl problém v tom, že by se tam někde někdo nečekaně vynořil. Takže pokud se u disciplín, které jsou blízko u sebe potkají dvě skupiny, tak stačí, počkat, až ty přede mnou odstřílí a odejdou na další disciplínu a žádný problém nevzniká. 

Na turnajích jsem vždycky oceňoval tu pohodu, přátelskou atmosféru, radost z toho společného zážitku. Možná to je jen můj subjektivní dojem, ale přijde mi, že v poslední době se tohle vytrácí. A to není úplně o pořadatelích, ale nás všech ostatních.

Ještě jednou moc děkuji za moc příjemné zpestření léta krásným turnajem a už se těším na příští ročník

Honza
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 23 host(ů)