Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuše Hori-Zone
#11
Páni poprosím o radu. Chcem kúpiť kušu a neviem si vybrať. Zaťiaľ uvažujem  o týchto dvoch: 
Guillotine M+ 370    , alebo    HORI-ZONE ALPHA ULTRA - XLT 185 Lbs   prosím poraďte  skúsenosti , klady a nedostatky.  S cenou okolo 350 € vyššie ísť nemôžem.
Odpovědět
#12
To zajo

Pokud bych vybíral mezi těmito dvěma, zvolil bych Horizone.
Jak jsme psali, je to kuše, která se vyrobila v nesčetném počtu modelů a značek. Takže jde o funkční typ. U nás jej také pár lidí má a zatím v pohodě. Zpracování vypadá slušně, dobré je použití hliníkového šasi (hlavy, railu).

Guillotine je nejen odporná vzhledově, ale i nebezpečná. Viděl jsem několik nehod z Německa, kdy praskla hlava držící ramena (polymer). Jeden ze střelců tam popisuje dost nepříjemný pocit, když mu díly prolétly kolem hlavy. Měl štěstí, že kuše nedostála svého jména.

Tady jsou tři z nich. První majitel skončil po 400-500 ranách. Druhý po 1200 ranách. Třetí řešil tento problém již podruhé. A tak bych mohl pokračovat donekonečna.

   
   
   
Odpovědět
#13
Pri výbere sa treba určite zamerať na kuše obsahujúce kovové časti. Rail,držiak ramien,lyzina.u polymerov,polyamidov,hrozí vyššia miera nesprávne pripravenej zmesi,naviac ide o materiály s vyššou mierou absorbcie vlhkosti z okolitého prostredia. Takéto časti sú v konečnom dôsledku nachylnejsie k degradacii,zmenám teplôt, tlakov.
Určite ani pištoľ by si nechcel mať celoplastovu,s výnimkou vyvrtu hlavne.
Odpovědět
#14
Páni ďakujem za odpovede . A ešte jedno upresnenie keď že Killer Instinct KI-350 a HORI-ZONE ALPHA ULTRA XLT sa na seba neskutočne podobajú , je to tá sama kuša, alebo ten istý výrobca?
Odpovědět
#15
To zajo
Jde o koncept levné kuše, kterou poprvé představila firma Killer Instinct jako svůj model KI 350 (ATA 2014). 
O rok později přišlo PSE s modelem Fang (ATA 2015). Šlo o totožnou kuši, ale s cenou o dalších 100 USD níže. Hlavní rozdíl, pokud pominu barevné provedení (KI černé, PSEcamo) byl v railu. KI jej mělo přesně vyfrézovaný na CNC, kdežto PSE mělo levnější a ne tak propracovaný odlitek.

Pokud tedy v testu KI ze stolice na 30 yds dosáhlo třemi ranami průměrný soustřel do 2 palců a nejlepší 1,4 palce (s custom šípy dokonce 1,1 palce), dosáhlo PSE Fang průměrně 3 palce a nejlepší skupina měla 2,7 palce. V USA dávalo PSE záruku 5 let, Killer Instinct pak doživotní.

Časem s tímto typem přišli další výrobci z Asie včetně SA, EK Archery, Hori-Zone, Karnage a mnoho, mnoho dalších v nekonečné řadě mutací.
Odpovědět
#16
OK vďaka za info.
Odpovědět
#17
Nevím jak HORI-ZONE ALPHA ULTRA - XLT 185 Lbs, ale třeba HORI-ZONE Stealth nemá rail kovový, nýbrž z plastu. Hlava je dost masivní odlitek z Alu. Střílí to za ty prachy dobře. Sháním k tomu nějaký klikový natahovací vehement, snad jde bez úprav na Stealtha použít AccuDraw, ale nevím jak. Chtělo by to víc informací.
Odpovědět
#18
To Rgx
Tak východní mutace jsou ještě levnější právě díky levnějším řešením a levnější pracovní síle.
Každopádně plastový rail není tak namáhaný, takže tam je použití plastu relativně v pohodě.

Kličkový natahovák vyrábí přímo Hori-Zone. Pasuje univerzálně na všechny jejich modely.

https://www.bogensportwelt.de/HORI-ZONE-...Spannhilfe

https://www.bogensportwelt.de/HORI-ZONE-...Spannhilfe
Odpovědět
#19
Mávajú ho aj tu ,ale momentálne vypredaný:

https://www.arrowforge.de/epages/6312267...ts/010723c

a ceny ostatných produktov sú tiež OK.

https://www.arrowforge.de/epages/6312267...ts/010890b

...asi bude moja...
Odpovědět
#20
Naviják dorazil, tak jsem ho hned vyzkoušel. Mam tu verzi s jedním kovovým hákem ve tvaru obdélníku. Montáž je naprosto jednoduchá, kovový trn navijáku se zasune do otvoru ve hřbetu kuše, na místě mezi spouští a pažbou. Nasadí se zboku cívky klika, lanka se po zmáčknutí navijákové pojistky povolí a obdélníkový kovový hák se stáhne a zachytí za tětivu. Pak se navíjí až do zacvaknutí spouště. Povolí se pojistka navijáku, hák se odpojí od tětivy. Potud to bylo rychlé a jednoduché. Jenomže v tomto okamžiku se obdélníkový hák nachází na railu v té mezeře pod kušohledem. Takže co teď? Buď povolíme tětivu asi o 15 cm a vytáhneme trn navijáku zezadu, čímž vlastně demontujeme naviják. Nebo povolíme podstatně více a uvolníme lanka s hákem zpředu. V každém případě se nevyhneme přetahování lanek s hákem přes kušohled a výstupky jeho montáže. Pokud jsme si slibovali úsporu času při střelbě, tak ta tu nebude. Klasický kladkový dvouruční natahovák je rychlejší. Po uvolnění háku s lanky je třeba ty špagáty klikou navinout zpět na cívky až prakticky na konec a hák zastrčit před naviják někde pod okulár kušohledu. Čili nabití kuše znamená odvinout, zaháknout tětivu, navinout, uvolnit hák od tětivy na spoušti, opět odvinout, abychom hák s lanky dostali z pod kušohledu a nakonec uvolněný hák navinout zpět k cívkám a zastrčit pod okulár, aby nezavazel. Zatím jsem nepřišel na rychlejší způsob a současně abych nemusel naviják před výstřelem demontovat nebo vyvlékat obdélníkový hák zpod kušohledu a couvat s ním úplně zpět a pak jej strkat pod okulár. Ještě se dělá provedení se 2 oddělenými háky a to by mohlo šetřit skoro polovinu času, protože po zachycení tětivy spouští stačí naviják centimetr povolit a oba háky vyvléknout a navinout zpět.

Nějaké zkušenosti?
Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)